Uppdatering

Ja jag vet att ni väntat och väntat och väntat på den här uppdateringen. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Eller, fint folk bloggar alltid sent. Hmm ja, nåt i den stilen.

I alla fall så har julen passerat och det var minst sagt en trevlig julhelg. Fullt av familjemys och släktsammankomster, julklappar, knäppa tomtar och ätbara saker i mängder. Och kameran har varit framme och gjort ett försök att föreviga. Här kommer några av dem:

Efter lite tjat så blev det en syskonbild på julafton.

Alla var inte lika seriösa alla gånger.



Det här kortet var det enda normala på dessa två. Mer avslöjar jag inte på grund respekt mot mina föräldrar. Jag bor ju trots allt hemma än så länge, det gäller att få fortsätta med det också.


Det spelades vacker musik ...

 
... och energiska respektive våldsamma sällskapspel.

Ja, full fart har det minst sagt varit. Vad har mer hänt? Jag har haft Olof här på besök i några dagar men jag blev sjuk. Inte kul. Har en basröst utan dess like och en fullkomligt igentäppt näsa. Inte kul! Men men, jag kör på dunderhonungskur så det kanske är lite bättre imorgon. För vad händer imorgon? Jo nyårsafton! Ska jag vara ärlig? Det här blir första nyåret som jag inte skålar med mina föräldrar. Gör det mig till en tönt? Kanske. Men det må vara! Jag gillar mina föräldrar. Aja, jag får skåla med dom genom telefonen. I år ska jag fira med massa människor hos Jennie. Det blir Olof och Ingrid, samt Jenny och Björn, och ja, en hel del trevliga människor helt enkelt! Det ska bli mycket skojsigt! Och jag har en fett snygg klänning. HÖHÖHÖ.

Det var nog allt jag hade att delge er. Eller nej vänta! JAG HAR JU KÖPT EN NY MOBIL! Äntligen är stenklumpen borta! Nu har jag en mycket fräsig mobil. Så det så. Fast jag var tvungen att byta telefonnummer och det sörjer jag. Mitt gamla var så lätt och bra. Aja, ska se om det går lösa. Nej, nu ska jag krya på mig, mysa i soffan med mor och far. Ladda inför morgondagens prövningar.

Och om vi inte hörs; Gott nytt år!

Dagen före

Jaa, snart är det julafton. Vi har pyntat granen och julklapparna ligger prydlig placerade under den. Allt har i princip varit roligt idag fast det mest har varit att städa. Jag torkade golven på övervåningen, med Norah Jones högt spelande, och fann det rätt så mysigt. Ja, lite som askungen. Och nej mamma, det här betyder inte att jag kommer att vilja städa 24/7! Och under hela pysslet och allt julstök har jag ätit Ingrids fullkomligt utsökta julgodis! MUMS säger jag.

Jag vet inte men, det känns som att den här julen kommer att bli extra bra. Det känns lite som när man var liten, en pirrig känsla har liksom infunnit sig. Nej jag vet inte vad det är men det återstår att se hur morgondagen artar sig. Kanske finns det en sådan enkel förklaring som att jag helt enkelt har haft flyt den här tiden innan jul. Hmm, ja, kansche.

Imorgon är det julafton. Hoppas att den blir helt underbar för er alla, och precis vad ni hoppas på.

Kram på er

Hanna har flyt

En rubrik som inte alltför ofta infinner sig men nu jäklar!

Idag åkte jag iväg tidigt till stan för att hinna handla i alla fall några julklappar. Hade inte köpt en enda så jag kan lova att jag kände stressen. Men vet ni vad? Det gick som en dans på rosor! När jag väl hade spräckt nollan så var jag helt plötsligt klar. NICE säger jag bara. Jag kunde till och med vara social mot Olof som följde med mig. Jag hann också köpa en jättefin kjol för 99 spänn!!

Eftersom att jag hittade så många julklappar kunde jag ta den tidiga bussen hem (vilket i och för sig innebar att jag inte hann träffa Ingrid och Jennie men det hinner jag istället imorrn), och då kunde göra massa saker hemma. Som till exempel pynta mitt rum och fika födelsedagsfika hos Anja. Men det som ändå slog det mesta var brevet som meddelade att jag hade fått lön!! Och den var högt över förväntan. Ah, jag är en lycklig människa minst sagt.

Ikväll ska jag och Alexandra öppna våran låda (som jag inte tänker berätta vad den innehåller; HEMLIGSTÄMPLAT) som kommer att bli som pricken över pricken på i:et.

För att sammanfatta: Idag har det varit en mycket bra dag. Hanna har flyt oh YEAH!

TMT

Alltså det är konstigt, jag har varit ifrån klassen endast tre dagar, ungefär som en vanlig helg. Och ändå saknar jag den redan! Jag insåg det nu när jag loggade in på msn och hittade tre trogna TMT:are, och blev väldigt glad i hjärtat. Som en klok Jenny sa på sin blogg; saknad är en rätt bra grej. Det betyder att man har någon att sakna.

Det kommer snart lite vinterbilder!

Pappa Hörnberg slår till igen

NU ÄR DET JULLOV!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lycklig flicka som skriver med andra ord. Det fanns lite sorg i hjärtat när jag lämnade klassen dock men, ja, jag behövde definitivt en paus från skolan.

Och nu kommer en liten historia om min pappa igen. Höhöhöhö.
När vi sitter vid frukostbordet, vi har just ätit, pappa har lagt sig på soffan (enda sättet att få tyst på honom efter en livlig diskussion om morgonmänniskor respektive kvällsmänniskor, en ständigt återkommande diskussion. För övrigt blev det här världens längsta parantes så därför tänkte jag göra den lite längre). I alla fall, så sitter jag, mamma och Olof kvar vid bordet och pratar på om inget speciellt. Sen blir vi tysta en stund och hör sedan pappa säga:
- Ni ska inte sitta så mycket vid datorn.
Hmm. OKEJ. Bra pappa, vi ska ha det i åtanke..? Därefter följde gapskratt. Jaa. Min pappa. Känd för sin tankspriddhet och sina fantastiska kommentarer från ingenstans.

Jag måste bara än en gång påpeka: DET ÄR LOV!!!! INGA LÄXOR!!! Eller ja, vissa har ju tagit med sig några läxor över lovet MEN det ska vi inte prata om. DET ÄR LEDIGHET SOM GÄLLER!!!!!

Sur-Hanna

Det är jag av två anledningar:
1. För att mitt klantarsle till bror har kopplat om så att det inte går att se på TV. Jag blev så förbannad att Ingrid hoppade till lite (på msn alltså). Och så ska den lilla snorungen vara borta tills imorgon för nuförtiden så lanar man på skolan. SUCK. Den ungen ska ha stryk om han inte pallrar sig hit för att fixa TV:n.

2. För att jag gör allt annat än vad jag borde göra. Har massa skolarbete som MÅSTE börja färdigställas men gör jag det? NEJ! FÖR DET GÅR INTE. SUCK. ÅÅHH.

Nu ska jag gå och äta, vältra mig i självömkan och kanske gräva ner mig någonstans.
BLÄ


Sick

Min käre bror har smittat mig. Har ont i halsen, bihålor, öron, ja you name it. Är snuvig också. Så det suger. Men jag måste till skolan imorgon och göra bort redovisningen i religion. WOHO.

Jenny var söt och ringde till mig idag. Även om hon var en aning bitter så gjorde hon mig lite gladare :)
och snart kommer Olof hem! Hanna gör ett försökt att tänka positiva tankar, det går bra än så länge höhöhö.

See ya.

Mys med stort M

Jaa i helgen kan jag ju lova att det har varit mys mys mys! Fredagen började med spelning på Svindelrockarna (som jag förövrigt sög så hårt på, har nog aldrig spelat så mycket fel på en och samma spelning). Det var trevligt folk, även om det var liten publik, så gungade hela lokalen av sköna toner.

Sen så har jag varit hos Ingrid. Vi hade typ planerat den här mysdagen hur länge som helst och det var hur skönt som helst! Har nog inte slappnat av så mycket på länge. Vi köpte julkappar till varandra som blev varsin ask med choklad, och sen kröp vi ner i soffan och började beta av film efter film. Först såg vi Flawless, sen Mrs Doubtfire och kvällen avslutades med The Holiday.

Höjdpunkten var nästan när hon väckte mig imorse och så hade hon bakat scones!!!! Då blev jag lycklig i hjärtat. Sen såg vi Oh Brother were are thou? och sen kom the great finale, LOVE ACTUALLY. Alltså den filmen är så genialiskt bra så jag vet inte vad jag ska ta mig till. Ååh, man blir helt tagen av den. Nej, den är nu officiellt min favorit film. Forever and ever.

Jag ska avsluta med att tillägga att jag saknar en viss Olof. Men han kommer hem imorgon kväll :) YAY!

OCH SNART ÄR DET JULLOV!!!! HALLELUJAH HALLELUJAH HALLELUJAH HALLELUJAH HALLELUUUUUUJAH!!!!

Glömde...

Glömde också säga att jag ska se Coldplay igen!! Nästa sommar i och för sig men biljetterna släpptes idag och jag var helt ovetandes. Men så köpte jag, Hannah och Jennie biljetter! LÄNGTAR REDAN!!

Jag snor lite grann, okej? :)

Okej, det här inlägget kommer influeras av Jennys djup och Madeleines dagens tanke. Men ni har en blogg som är till för allmänheten och då får man sno vissa koncept.

Igår när jag inte kunde somna (av en anledning jag inte vet för jag var egentligen jättetrött) så började jag fundera. Efter att ha läst Jennys inlägg om vänskap så började jag fundera över vilka människor jag har omkring mig. Och då insåg jag att när jag tänker på en person, definierar den, så ser jag personen i ett ögonblick av skratt. När de är som mest äkta och sprudlande. Så där låg jag i sängen och log med hela ansiktet.

Och vet ni vad som hände idag? Jag står och väntar på bussen med andra vindelnbarn. Ingen jag dock brukar prata med. Men så står Victor där, en bekant från högstadiet. Och så börjar jag prata med honom. Han blir uppenbart förvånad men vi pratar på och ditt och datt. Sen när jag sitter på bussen är min första tanke att sova, som alltid. Men så tar jag upp datorn och läser först Mirres drama, för att sedan skriva lite på krönikan. OCH SEN när jag kommer hem så är mamma och pappa sena. Och vad gör hanna? Joo, hon börjar laga mat. Jag hatar att laga mat, suger på att laga mat. Men jag sätter igång en julskiva och sjunger i takt till min matlagning.

Kan det vara så att jag har börjat återfå mina krafter? Att jag faktiskt orkar anstränga mig ibland? Hoppas hoppas hoppas!

Always love

To make a mountain of your life
Is just a choice
But I never learned enough
To listen to my voice when it said
Always love hate will get you every time
Always love hate will get you

Glöm sorgerna,
bördorna,
tyngden du bär på.
Släpp den, låt den sjunka och försvinna.
Ta någon i handen, den första handen du lyckas fånga
och dansa.
Känn hur lätt du är
och känn hur lätt du alltid tycks vara
med någon annans hand i din.

Fem i ett

Jag fick plötsligt tillgång till Jennys blogg, som hon lovat hålla hemlig. Och nu sitter jag här, rörd och lite blank i ögonen. Den tjejen alltså. Vet ni vad hon gjorde idag? Vi skulle ha religion i tre timmar och min mage började som vanligt kurra. Och så försvinner hon för att sedan komma tillbaka med en macka till mig! Hon gör min dag helt enkelt.

Förövrigt så måste jag stressa och köpa julklappar snart men av någon underlig anledning är jag lugn. Lugn?! Jag har inte köpt en enda julklapp, har inte ens en tanke på vad man ska köpa! Och till Olof? Va fasen ska jag ge till han? Gosh. Killar är så svåra att ge till. De önskar sig aldrig nåt. Någon som har förslag är välkomna att lägga en kommentar. Jag behöver all hjälp jag kan få.


MIranda tänker bli existentialist. Så ni vet.

Det blev inte riktigt måndag

Imorse så blev det lite ont om tid och mamma skulle skjutsa mig till bussen. Men då ville inte bilen (inte bussen som jag tidigare påstått) starta. Då bestämde sig Hanna för att helt enkelt stanna hemma. Så jag slog på tv:n och la mig i soffan, insvept i filtar och somnade. Det var underbart att få somna om!

Sen så tvingade jag hit Olof (eller ja, tvingade och tvingade). För han ska åka bort en vecka.. och då får man helt enkelt lov att åka till vindeln! Så vi fastnade framför tv:n, vi fastnade faktiskt så mycket att vi sen var tvungna att springa till bussen. Men vi hann och pojken åkte för att inte återses förrän om en vecka igen. Hm.

Sen har vi repat också. Spelning på fredag! Alla kommer, right? :)

Varför har jag blivit så dålig på att stå upp för mig själv? Är jag så lätt att tysta? Suck.




Imorrn är det tillbaka till skolan. Jag längtar. Inte. Fast, ändå lite. Men ja, ändå inte.


Hm

Alltså varför går tiden så fort? Nu är det redan söndag vilket betyder att det snart är måndag och en ny skolvecka. Varför måste tiden rusa fram? Kan den liksom inte bara jogga sådär lagomt?

Jag har faktiskt inte gjort så mycket den här helgen. Repat, städat, slappat. Och idag blir det nog lite plugg också. Men jag är inte van vid att det är såhär lugnt! Jag vet inte om jag klagar eller om jag bara är i chocktillstånd.

Som sagt, det har inte hänt så mycket så jag har inte så mycket att säga.
Ses på måndag WOHO

JOHODU

Idag var det några mogna flickor_90 och _91 som kastade pappersflygplan på folk runt om i skolan. Och när dessa flickor blev ombedda av skolvärden Micke att plocka upp efter oss, så fnissade dom hysteriskt. Jaa, mogna flickor som sagt.

Jag och Karin satt kvar två timmar till på skolan, bara för att vi tycker det är så fantastiskt roligt! Haha och vi hade roligt vill jag ju lova. Hon är rolig hon den där damen. Jag kan ju bara nämna att hon dansade runt i det tomma klassrummet med uppknäppta byxor. Som sagt, ROLIG.

Nu har jag köpt mig massa choklad som jag ska trycka i mig innan rep med bandet.

Snöa inte in er någonstans.



PS: Glömde välkomna en ny läsare; Alva Kling. Välkommen! :DS

På skolan hela dagen kvällen natten lång

Jaa igår var vi på skolan att det kändes lika bra att sova över där. Nej men nästan.

Jag var nog lite dryg igår. Upprepade saker femtio gånger, drog min vanliga roliga/tråkiga humor. Skrattade så jag grät då karin såg ut som ett RT när hon skrattade. Lite fnissigt var det allt. Men jag var dryg hur som helst och jag ber ödmjukast om ursäkt. Ska försöka bli normal igen.

Sen om någon vill skriva ett MVG-drama åt mig så får ni gärna lämna en trevlig kommentar så kan vi diskutera ett eventuellt samarbete.


Nu ska vi snart gå på kören. Den största lyckan är att vi i och med kören missar webbdesign! Min torsdag slipper bli helt förstörd. TACK KÖREN!

Dedikerat till Farmor

Jag har världen snällaste (och gulligaste) farmor! Jag ber henne att baka MED mig eftersom jag i största allmänhet suger på att baka och för att sist jag bakade mockarutor så blev det jättefult och för att dessa ska säljas = kan inte vara fula! Aja, jag far dit och vad säger hon? Jo, hon tycker att det blir så sent innan jag får äta så hon skickar hem mig och bakar själv. Hon ska allt få en stor julklapp det är ett som är säkert! BAMSEKRAM TILL FARMOR

Late november turns december

Ahead har gjort en mysig liten vinterlåt. Om ni kommer till Vindeln den 12 så får ni höra den.

Äntligen är psykologin klar! Gosh va drygt det har varit. Nej nu ska jag sussa och i sömnen
nynna på den nya låten LIKS.

Uppdatering

Sorry för den sena uppdateringen men det har varit plugg all helg long.

Vi börjar med fredagen. Jag vaknade tydligen på fel sida för jag var grinig, sur och bitter (nej, det är inte mitt normala tillstånd för er som undrar). Men så kom jag till skolan och en viss Jenny Lehtinen fick min dag att skina ganska klart. Hon höjde mig verkligen till skyarna. Söta jenny, du gjorde min dag.

Efter skolan bar det av ner till stan för att träffa Olof. Vi gick runt och tittade på lite kläder. Jag fick han att pröva en skjorta och en väst och jag vill lova att han såg FINE ut i det. Jag ska tvinga honom att köpa det sen höhö. Sen hem till Vindeln och beställa pizza, käka hos Alexandra och sen såg vi på en sådan kvalitativ film såsom Bring it on. Haha det var år och dar sedan jag såg den men det var mysigt. Där satt vi i alla fall och jäste. Kvällen avslutades med ett godnatt sms till Olof, kan ni tyda det? Vi hade svåra problem.
"Nu somnsar jag när sm helst.
Om vorr förut. Puss, få ovälånad.
Aldeig heat. puss puss. a god natt!.."
Hmm. Man kan ju undra vad jag hade druckit.

Lördagen inleddes med plugg avslutades med plugg. Eller njae, efter halv nio gav jag mig med bajspsykologin och satte mig för att se save the last dance!!! Jag såg den med Henrik och hans kompisar. Gosh vad femtonåriga killar kan vara dryga. Dom förstörde liksom alla fina ögonblick! Så på söndagen var jag tvungen att se om den :) sen blev det lite mer plugg. Paus med fika med anja och julskyltning. Promenad med alexandra. Kan ni gissa vad som hände sen? MERA PLUGG. Jag satt till strax efter tio och försökte sen varva ner framför wallander men jag failade ganska stort.

Det blev med andra ord en tung måndag. Usch. Men men så fanns Jenny där och piggade upp mig igen. Hon gjorde mig alldeles rörd i matsalen.

Nu är det snart dags för rep och senare väntar mer plugg. Därför tänker jag unna mig en stunds slöande framför tv:n.

BYE