Jag saknar inte jag

Längtar.
Jag längtar efter att få komma tillbaka till norr och spendera sömnlösa nätter med välbekanta fnitter och famnar, att få vakna på lördagsmornarna till ljudet av klirrande porslin och radiobrus och steg på nedervåningen, att få se efter hur det känns. Att promenera på gator jag egentligen har nött ut mina skor och steg längs men som bara måste gås på igen, att bli hårt hållen av barnafingrar och lyckligt lottad av barnaskratt och barnabus vid husknutarna, att höra diskmaskinen surra. Jag längtar efter farmors rappa steg i lägenheten på Karlgårdsvägen och förhoppningsvis doften av våfflor (en kärleksfull hint till dig farmor), att få sitta mittemot mormor vid köksbordet nere på Västomån och lukta matos och hemtrevlighet resten av dagen, att ta bilen och köra välkända mil. Jag längtar efter att få vara (en liten, barnslig) storasyster, att driva lillebror till vansinne och uppleva kittelkrig och saknadsskratt, att sitta kvar vid middagsbordet i flera timmar med samtal om livet och det, att se romantiska komedier romantiskt drama med tacksamt sällskap (ingen pik mot er mina internatvänner), att se romantik. Jag längtar efter pappas söndagsrätter, att se honom sova i soffan klockan nio en fredagskväll framför tv-programmet han själv valt, att få uppleva morsomsorg på nära håll, att höra mammas tonårsfnitter i takt med mitt eget, att återse tonårsrummet.

Jag längtar efter att landa på flygplatsen, dra in norrlandsluften (som säkerligen kommer vara kall men) som doftar minnen, att landa och inse att
jag har två lyckliga världar att flyga mellan.

Ps.Ps.

Och så finns det dem som ger mig sömnlöshet av sin frånvaro. De som lever sina liv vid mina rötter och som gråter älskar arbetar förklarar försöker fångas fångar utmanar rasar skrattar somnar på en annan plats, och som jag önskar mig till så många gånger. Och så finns det dem som spritt sig över landet, som skapat allt det där och som gör allt det där som upplever allt det där och lite till, någon annanstans och som jag önskar till mig. Och alla ni, alla, håller ni mig vakna med era uteblivna vardagsvagnar sammankopplade till mitt lok och det kanske inte gör så mycket att det är så för ni finns med längs rälsen. Ändå.


Ps.

med andra ord kommer det ta ett tag innan jag lär mig sova om nätterna med dessa i mitt sällskap. Ds.

Efterlängtat

och alla poeter jag längtade efter höstliga tonårsnätter
framför ett fullt word-dokument
och jämsmed en klocka som gick alldeles för sakta och för fel
alla dem är här nu

LYSTRING

Tycker ni också att det är dags för lite kvalité i Melodifestivalen? Då ska ni rösta på Jennie och Madeleine i webbjokern!!! Det gör ni genom att smsa 171 till 72211! Ni kan se bidraget här;
http://svt.se/2.143213/finding_neverland_-_here_i_am?lid=puff_2184421&lpos=lasMer

SÅ RÖSTA! Vill också tillägga; Madz och Jennie - ni är så sjukt bra! Älskar verkligen låten! SÅ RÖSTA RÖSTA RÖSTA RÖSTA!!


(slut på reklam)

Redigering pågår

Sitter och redigerar bilder för fulla muggar nuförtiden. Skönt att ha den tiden att göra sånt faktiskt. Och lära sig det, har ingen aning om det blir bra eller inte det jag redigerar men. Här kommer en bild på Frida som jag just nu håller på och jobba med. Kan inte bestämma mig om den ska vara i svartvit eller färg. Vad tror ni?






Eftermiddagar

Älskar dessa eftermiddagar när solen lyser rakt in i mina fönster, när jag kan sitta i det ena och blunda och bara inspireras av trädens vajande och solkatterna på väggen.

För att gå tillbaka en stund

Att ligga på en brygga en stjärnklar natt
prata sommarminnen
tända ljus för dem
och välkomna hösten och färger och nya minnen med öppna armar
med skratt

Att ligga på en brygga
se stjärnfall
men missa ljuset av det
bara för att komma någon annan
lite längre bort
närmre
det var kanske värt det
jag vet inte

men att ligga där
med människor som skrattar som tystnar som skriver
tillsammans
och känna att allt, precis allt
sker just nu
just precis här
och
att jag inte vill vara någon annanstans

Att ligga på en brygga
en stjärnklar natt
och titta på himlar tillsammans

Måste bara säga

.. att det här, det här är det bästa jag gjort i mitt liv. Jag är så sjukt glad att jag är här!