sluta stirra på dina fötter

 

titta upp. titta upp. sluta stirra på dina fötter. titta. upp. gå framåt med höjd blick. sluta stirra på dina fötter. sluta kontrollera alla dina steg. titta upp. titta. upp. gå framåt med höjd blick. se allt du har runtomkring dig. titta. le. titta upp. sluta stirra på dina fötter. sluta kontrollera alla dina steg. släpp taget. gå framåt. gå framåt med höjd blick. gå framåt och se framåt. se vad som finns att erbjuda. ta för dig. titta. titta upp. le. du kan inte kontrollera alla dina steg. gå framåt med höjd blick. ta dagen som den kommer. den kommer. den är här. nu. här och nu. titta upp. titta. upp. sluta stirra på dina fötter. sluta kontrollera alla dina steg. släpp taget. fall. flyg. hoppa. hoppas. ha tro. dröm. ha tro på dina drömmar. förverkliga dem. uppfylls av dem. lev efter dina drömmar. lev dina drömmar. sikta högt. titta upp. titta. upp. gå framåt med höjd blick. ta dagen som den kommer. den kommer. den är här. nu. titta upp. titta upp. sluta stirra på dina fötter. titta. upp. gå framåt med höjd blick. sluta stirra på dina fötter. sluta kontrollera alla dina steg. titta upp. titta. upp. gå framåt med höjd blick.

 

titta. titta upp. titta. upp.


Effektiv

Idag har jag faktiskt varit väldigt effektiv och kunnat stryka några saker från min evigt långa att göra lista:

- Fixade en ny "seriös" mail så jag slipper förklara vad slipen står för varje gång.
- Gick runt på Vindelns alla dagis och anmälde mig frivillig som vikarie om det behövdes, något som verkade uppskattat på flera håll.
- Har inhandlat presenter till veckans tre födelsedagsbarn
- Tog ett simpass efter middagen, träningen börjar sakta men säkert komma igång. Tror jag, hoppas jag.

Jag svär jag kommer att sova som ett barn inatt.

God natt!

KREATIV

JAG VILL OCKSÅ VARA EN HELT OTROLIGT KREATIV MÄNNISKA!!!!
Så, ville bara få ut det.

Kalender

Efter tre år i skolan utan struktur, utan att aldrig ha använt min årliga investering av en kalender, kan jag helt plötsligt inte leva utan den. Konstigt, när man har mindre saker att planera och hålla ordning på blir det ännu viktigare att aktivt göra det. Eller ja, kanske egentligen inte så konstigt. Hur som helst, för att komma till poängen, så har jag äntligen beställt skrivarkalendern 2010 och hoppas att den är värd pengarna.

Jag börjar känna mig stressad över det faktum att jag inte skriver. Eller, skriver gör jag väl men inget som kan räknas. Inget som räknas som bra. Ändå känner jag att orden närmar sig. Idag ligger de och väger vid kanten, gungar fram och tillbaka och trillar nästan ner i knäet på mig. Men än så länge hänger de sig kvar och det är minst sagt frustrerande. Att känna formuleringarna i fingertopparna men inte veta hur jag ska göra för att de ska befrias över tangentbordet.

Nästa veckas uppdrag blir att fixa till mitt CV, söka jobb, och fira alla födelsedagsbarn. Dagens uppdrag är att njuta av att det fortfarande finns lite kvar av helgen.


Lördagkväll

Bakar kladdkaka med musik på högsta volym, dansar runt i köket och känner att det är skönt att vara glad.

Uppdatering

Bloggtorkan är tillbaka på alla håll och kanter.

Jag har inte så mycket att skriva faktiskt. Jag gör som vanligt inte så mycket, försöker fundera ut vad jag ska göra härnäst med livet. Men idag har varit, till min egen förvåning, en rätt bra dag. Hittills i alla fall haha. Trodde att jag skulle få börja komma igång med fotandet och gå en fotokurs men icket. Det var fullt så jag står som reserv, alltid någonting I guess. Ja ja.

Nu ska jag dricka te, äta lite gófika och läsa lite.
BYE


"There are moments in our lives when we find ourselves at a crossroads. The choices we make in those moments can define the rest of our days. And, of course when faced with the unknown, most of us prefer to turn around and go back.

There are moments in our lives when we find ourselves at a crossroads. But, once in a while, people push onto something better. Something found just beyond the pain of going it alone. And just beyond the bravery and courage it takes to let someone in. Or to give someone a second chance.

Something beyond the quiet persistence of a dream.
Because, it's only when you’re tested that you truly discover who you are.
And, it's only when you're tested that you discover who you can be.

The person you want to be does exist; somewhere on the other side of hard work and faith and belief. And, beyond the heartache and fear of what lies ahead."


Och ja, jag har börjat se one tree hill igen.

Välkommen till världen Edith

Jag har fått en kusin!!! Igår kl 23.24 föddes en Edith på 52 cm och 3595 gram.
Visst är hon hur söt som helst!



Fri som en fågel

När man glömmer hur det är att vara fem år och fri som en fågel,
fri som en fågel,
fri som en fågel
fri som
och hur det var att vara luffare på dagarna och pirat på nätterna, flyga till landet ingenstans i nattskjorta och titta ner över länder ingenting och slippa resa dit och inse att hemma alltid kommer vara hemma och att det man söker inte går att finna på vare sig främmande eller välkända breddgrader. Att vara fem år och slippa vetskapen om att man en dag måste söka, att man måste leka kurra gömma hela livet, utan att veta vad eller vem man letar efter eller var man ska börja.

När man glömmer hur det är att vara fem år och springa barfota över gräsmattor en hel sommar. Bara springa det fortaste man kunde tills man blev så hungrig eller så törstig att man var tvungen att springa tillbaka hem och sedan sova i en säng fylld med nallebjörnar i tyg och drömma om sådant som faktiskt fortfarande skulle kunna hända.
Då allt var verkligt.
Då allt var dröm.

När man glömmer hur det är att vara fem år, när jag glömmer det,
då har jag blivit alldeles för gammal.

Tack och adjö 2009

2009 har passerat och man stöter på årskrönikor var man än vänder sig i informationsbruset. Personliga fråga-svar-listor präglar de flesta bloggar, sammanfattningar av årets musik och film har gjorts av varje kulturell tidskrift, och Tv4 har säkert som brukligt en samling av kanalens höjdpunkter och tabbar.

Och jag tänkte ställa mig i ledet och publicera min sammanfattning av mitt 2009, började att beta av frågor på den långa 2009-listan. Men vet ni vad? Jag är less på 2009. Visst, det var ett år fyllt med framgångar och av många nära och kära. Men det var också ett år fyllt av tyngd, och den behöver inte följa med in i det här året. Den ska inte följa med.

Det här året kommer att bli mitt år, är mitt år. Det här året ska jag stå vid rodret och styra mig dit jag vill bli styrd. Och det har börjat otroligt bra. Jag har samlat så mycket kraft dessa mellandagar att jag tror det var längesen jag kände mig såhär tillfreds med livet. Så lugn och samtidigt så framtidsinriktad och beslutsam. Som sagt, det här kommer att bli ett bra år. Det ska jag se till att det blir.

Så jag säger; tack och adjö 2009. Hej och välkommen 2010!