Hum hum hum

Imorse såg jag busschauffören gäspa världens största gäspning! Det var lite roligt.

Karin sitter bredvid mig, jag önskar att hon satt i mitt knä. Hon doftar så ljuvligt och jag önskar att jag kunde äta upp henne.

CURT får mig att skratta. Han var verkligen i sitt esse idag. Sa någonting och väntade jättelänge innan han fortsatte. Ville vara sådär mystisk hela tiden. Och så avslutade han lektionen med att tralla. Hahah han är en rolig prick må jag säga. Det är nice att vissa lärare får oss att skratta i alla fall :)

Nu ska vi ha textkommunikation, inte lika roligt.


MEN MEN MEN MEN MEN, idag är det rep och imorgon ska jag se Olof sjunga fint på Norrlandsoperan (jag gör med andra ord lite smygreklam här).

Gör som Curt, tralla.


En bra dag

Jaa, det har varit en riktigt bra dag idag. Främst för den underbara helkroppsmassagen jag fick av Klara. ÄLSKA ÖSTRAS MASSAGEKURS! Gosh, min kropp liksom flyger fram, så lätt känns den. Nej, det där behövde jag verkligen.

Sen så åt vi pizza till middag, det var ganska så nice. Och så har jag varit rätt så duktig och nästan gjort klart båda engelska häftena. Hoppas kvällen fortsätter vara lika flitig.

Jag sitter just nu och lyssnar på Daniel Lindströms skiva. Gör det mig till en tönt? Kanske. Låtarna må suga men hans röst! Det är fina grejer det vill jag lova. Ska försöka vara lite mer positiv här på bloggen, jag vill ju att ni ska bli glada av att läsa vad jag skrivit, inte deprimerade.


BE HAPPY

Power of the mind

Nu sitter jag och lyssnar på mysmusik och har just unnat mig själv en bulle efter maten.
Nyttigt och bra. Näe, jag hyllar onyttigheten! Älskar den, dyrkar den.



Ibland vill jag bara somna, lägga mig tillrätta på din bröstkorg,
känna stillheten flöda och bemästra mig.
Ibland vill jag bara ligga kvar där
lite
längre
än en stund,
helst en hel evighet.

Ibland vill jag bara somna, lämna kropp och sinne någon annanstans
och själv
bege mig till friheten, drömmarna och tyngdlöshetens värld,
kasta bördorna
och återvända utam dem.

Rubrik? Vad er dee?

Just nu har jag på mig: Långkalsonger, byxor, sockar, tofflor, linne, huvtröja och en stor kofta. MEN JAG FRYSER ÄNDÅ! Lager på lager principen verkar inte fungera på mig. Jag kanske håller på att bli sjuk? Ja, det hade ju varit passande.

Jag ringde till min farmor och gnällde som en liten sjuåring, något som jenny kan intyga.
Jenny: Du sa typ farmor i varje mening.
Jag: Ja.
Varför sa jag farmor hela tiden? Ja. Jag ska fortsätta ge sådana konkreta och helt intetsägande svar.

Jag har nyss ätit middag. Anja tyckte jag såg lite trött och slagen ut när jag hoppade av bussen. Då jag förklarade att jag inte hade ätit på 8 ½ timme, då förstod hon. Ja herreminje. Vi satt kvar på skolan också i hundra timmar kändes det som. Jag kommer få arbetsskada som innefattar träsmak i baken.

Näe, nu har jag inte tid att sitta här. Jag har ett liv att stressa mig igenom.

Pappa humor

Nu hajade du allt till va pappa? Men nej, jag ska inte skriva om dina skämt som du drog vid middagen idag. Pappa har som sagt en liten rädsla för att jag ska lägga ut alla tokigheter han säger här på bloggen. Han föreslog senast idag att han kanske skulle ha en egen spalt här. Ja, varför inte? Pappas funderingar. Haha ja det hade genast gjort den här bloggen så mycket mer intressant men jag tror inte att resten av världen är riktigt redo för det.

Hm hm

Har ni tänkt på en sak? Att när man virar en filt runt om sig behöver det inte vara för att man fryser utan bara för att det är mysigt. Det gör jag hela tiden i alla fall. Filtar är mysiga. Mysa är mys


Synden straffar sig själv?

Jaa, när jag i fredags var "sjuk" så blev jag idag sjuk på riktigt. Jag åkte till skolan men så på vägen började bli illamående och kallsvettas så jag hoppade av bussen i hissjö. Där stod jag sedan i kylan tills pappa kom och hämtade mig. Usch, det var inge roligt. Men jag har inte magsjuka vilket jag är sjuuuukt tacksam för (sjukt tacksam, komiskt va).  Jag antar att någonting, någon straffar mig för att jag stannade hemma i fredags. Aja, jag får väl ta den smällen då.

Men jag verkade vara saknad i klassen vilket gjorde mig på bättre humör :) och Olof var i färd med att komma hit och ta hand om mig. Jag har rätt så underbara och omtänksamma människor i min närhet må jag säga :)

Detta plötsliga insjuknande tog jag också som ett tecken på att det är dags att varva ner, på riktigt. Jag tror att min kropp börjar säga ifrån och det är dags att lyssna på den. Så hör och häpna, jag har inte ägnat min sjukdag åt att plugga utan att faktiskt vara sjuk. Det var skönt, riktigt skönt. Jag har sett på massa mysig film och läst bok och ja, tagit det väldigt lugnt som sagt. Förhoppningsvis är jag tillbaka med nya krafter imorgon.


Förresten, visst är det helt underbart att få vara töntig, fjantig och bara fullkomligt barnslig? :)

Tillbaka

Okej, ett litet sammanbrott men nu är jag tillbaka igen, utvilad och glad :)

Olof och Henrik sitter vid middagsbordet och pratar om WOW medans jag, mamma och pappa sitter som frågetecken och jag gör roliga miner som inte Olof och Henrik ser. FNISS FNISS. Jag är en mogen artonåring.

Pappa är rädd att jag ska skriva om allt pinsamt han gör och säger, men eftersom jag är en alldeles utmärkt perfekt dotter tänker jag vara snäll och inte göra det. (den här gången hihihihihihi)

Som sagt, en mogen artonåring.

SEE YA

Slut

Ni vet när man ligger alldeles på gränsen, när man säger "jag orkar inte" så är det inte riktigt sant. Man orkar gå upp, äta, i bästa fall sova och just och pass göra alla måsten. Man orkar ju, man gör ju det, men inte så mycket mer än så.

Ni vet när man ligger alldeles på gränsen och minsta lilla får en att tippa över? Och det behöver inte vara något stort, utan bara nåt litet, egentligen helt förståeligt, men det är allt som behövs så ligger man på andra sidan.
Så där ligger jag nu.


Jag trodde också där ett tag att bitterheten skulle gå över, det var så nära! Sandras (i bandet) sms fick mig nästan att gråta av glädje och jag tänkte att ja, det blir nog en bra kväll ändå. Men icket. Aja, jag får skylla mig själv.

Haha, nästan tragiskt att jag klagar men shit samma. Jag tänker klaga

nu är hon bitter igen

jaa det är väl ungefär vad man skulle säga om mig just nu. Det svänger fort vill jag lova.

Vad hände igår? Joooo, det räckte inte med att mina mobil suger fullkomligt, nu har min laddare slutat fungera. Och det betyder att telefonen inte heller fungerar. Så nu får jag ha pappas gamla tegelsten tills vidare. WOHO

Sen idag så har jag varit på vårdcentralen och tagit några prover. Men det spelar ingen roll vad jag säger, jag är ju frisk! CPvården. Aja, jag ska i alla fall föreställa "sjuk" idag och tänker alla: men så skönt med en långhelg! Långhelg? Helg? Ledighet? Va fan är det?! Nejdu, jag ska jobba med skolarbete hela dagen, kanske hinna med att städa mitt rum, kanske hinna med att flytta ut saker ur mitt rum, kanske, kanske, kanske.....

Som sagt; BITTER

Men Olof kommer idag :) och han vill vara med mig trots en massa saker som känns alldeles för bittert för att räkna upp. Men han tycker tydligen om mig ändå :)

Sååå, jag tänker spendera dagen med att vara bitter, så har jag gjort bort det och fredagskvällen kan bli mycket trevligare!


BYYYYYYYYYYYE

Lifeline

Det är underligt hur fort livet kan förändras,
hur det i ett enda ögonblick kan ta en vändning i en helt ny riktning
och hur avgörande den kan bli för framtiden.
Man är aldrig beredd. Det går inte att förbereda sig på vad som väntar,
hur gärna man än vill och försöker.

Men den där vändningen kanske är precis vad man behöver,
om den är i rätt riktning,
och om den inte är det;
ja, då hittar man tillbaka.



Jag är nog lite sentiemental ikväll.

If you wish it, wish it now.
If you wish it, wish it loud.
If you want it, say it now.
If you want it, say it loud.

Roadtrip

Igår bar det av till Sundsvall för att se Tiger Lou spela. Vi roade oss med att göra blandskivor (som jag sen fick!) och jag och Alexandra roade oss åt att skratta åt ingenting. När vi väl anlänt till Sundsvall och konserten var det bara att njuta av musiken. Riktigt bra faktiskt! Sedan, var det bara hemresan kvar.

Och det är något alldeles speciellt att åka bil på natten, när någon somnat bredvid dig men själv gör du allt för att hålla dig vaken, det är fascinerande att se hela världen sova. Vi passerade stad efter stad, eller ska jag säga hav av ljus, och det fanns något fridfultt i mörkret som omgav oss.

Halv tre var vi i Umeå och jag hade inte sovit en blund. Rätt så stolt faktiskt. Nämen roadtrips är verkligen mysigt på alla sätt och vis. Mer av sånt säger jag.


BYE

Mardrömmar

Jag drömde att jag inte hade ett färdigt tal, att jag inte hade några talkort och att jag när som helst skulle redovisa. Mardröm minst sagt, jag kände paniken i hela kroppen. Det var nog därför det var lite segt att stiga upp imorse så jag bestämde mig för att missa bussen. Istället gjorde jag mig the och mackor, kröp ner i sängen igen och tittade på nyaste one tree hill avsnittet. Nu känner jag mig mer redo för dagen.

"Yes, we can"

Idag är en historisk dag. Klockan 04.51 imorse fick jag ett sms från Ingrid där hon meddelade att Barack Obama har blivit USA:s nya president och landets första svarta president att inträda vita huset. Jag såg hans tal alldeles nytt och kan man känna annat än hopp när man hör honom tala? Jag vill tro på förändring och förbättring, och jag hoppas innerligt att det är bra och sant, inte för bra för att vara sant.

Idag är en historisk dag och det är ganska häftigt att vara med och uppleva den. Efter en filmkväll diskuterade vi vad vår generation har fått uppleva och kom fram till att det inte var mycket av värde. Nu kanske vi kan ta tillbaka det.

När Hanna verkligen lyckas

Jajemen, nu har Hanna gjort det igen. Jag har lyckats få skärmen vågrät så nästa gång ni ser mig kommer jag troligtvis ha nackspärra. En applåd för min skicklighet

tack

Jag har hittat den

En kort sammanfattning; underbart lov, underbar helg, underbara människor. Underbart

Efter att ha sökt så länge så har jag den äntligen; The sisterhood of the traveling pants 2!
Madde jag hittade den!!! Och jag ska se den just nu!

YAY