Måndag och lite usch och lite blä

Då var det måndag igen. Efter alla trevliga lov så hade jag inte tänkt gå tillbaka till skolan idag. Det kändes helt enkelt som att det skulle fortsätta vara helg några dagar till. Så nu sitter jag här, trött och kissnödig.

Idag har vi engelska C kursprov och jag önskar att jag var sjuk. Jag önskar nästan att jag ahde magsjuka. Nästan vad som helst bara jag slapp göra det här. ÅÅÅH. Jag kommer få IG i engelska C. Jag är inte så dålig, jag är inte så dålig på engelska att jag förtjänar ens ett G. Men när man har en lärare som är duktig på engelska men har noll pedagogik eller intresse för att lära sina elever något, ja då tappar man motivation. Jag är så less. Om jag inte hade den där kursen då skulle jag inte klaga så mycket. Men jag verkligen avskyr att gå på dem där lektionerna. Och det är tre lektioner i veckan! TRE TIMMAR AV TORTYR. Usch säger jag bara. Usch.

Till något roligare. Jag har skickat in projektrapporten nu, så projektet är i princip klart! Eller det är ju en bit kvar men jag kan ju inte styra den delen så mycket. Åh. Spännande spännande!

Nu ska jag gå på toa och hoppas på att rektorn kan komma till sitt kontor någon gång så att han kan säga att skolan så gärna så sponsrar mitt projektarbete. HÖHÖHÖ

See ya.

Solskensrapport

Min dröm sitter på kylskåpet,
framsidan av något som snart ska hållas i min hand
fylld av bokstäver.
Mina bokstäver.
Min dröm sitter på kylskåpet,
stödjs på en ängels axlar
och hålls upp av fjärilsvingar.

Och på avstånd ser den inbjudande ut
men texten är blek och en aning liten
för att kunna läsas
på håll.
Men jag går närmare och förstår meningen
med de otydliga bokstäverna.
Låt folk gå närmare.

Och jag kanske tjatar,
men jag tror att drömmar som uppfylls,
om än de är små, om än de är i miniatyr,
så är känslan lika stor och övreväldigande.

Och jag kanske tjatar,
men sommaren närmare sig,
då vårdofter cirkulerar i den friska luften
och fåglarna sjunger kvittrande om grönska
som snart ska komma.
Och solen den talar om värme.

Det kanske inte har någonting
med varandra att göra, drömmar och solsken.
Eller så har det det.



Förlåt kära läsare

Okej, uppdateringen har varit hemskt dålig, jag skäms lite grann. Jag vet inte varför, det har väl varit fullt upp. Eller så har jag inte haft något att säga kanske.

Jag är hemma idag. Jag vet inte om det är magsjuka men jag tror inte det. Det kan lika gärna bara vara olidlig mensvärk som gör att magen drar ihop sig inifrån. Jag somnade på soffan och har drömt att jag vaknat, och sedan drömt att jag vaknat igen.  Det var lite jobbigt. Men jag vill skona er, om det nu eventuellt är magsjuka, så jag blir hemma idag.

Boken är snart klar. Det är lite läskigt. För snart ska jag släppa den och då måste den stå stadigt på egna ben, utan mina förklaringar. Alltså det går inte ens att beskriva känslan över hur häftigt det här är! Nej, jag är ganska överväldigad. Och tack alla för att ni trott så mycket på mig. Erat stöd har varit avgörande.

Nu ska jag göra klart det, skicka in och vänta på att få boken i min hand. IIIIHHH!


Äntligen

Jag har idag kommit på en titel till min samling! Och den kom sådär helt från ingenstans och helt oväntat, och precis som den skulle komma. Ja, den är bra, jag svär den är perfekt.

Nej, jag tänker inte avslöja den officiellt än. Jag tänker hålla er på halster hihihi.

Bilder

Här kommer lite trevliga påsk- och vårbilder!

 

Det var pimpeltävling i stugan på påskaftonen. Jag fiskade inte, utan solade och fotograferade mest.

 

Kvällarna är alltid lika vackra där och himlarna lika färgglada.

 

I stan fanns det fina påskträd, och andra coola träd.



Ja, det har minst sagt varit en solig påskhelg i år. And I like it :)

Idag PA100

Jag inser att jag knappt har befunnit mig vid denna dator på hela lovet. Och vet ni vad? Det känns ganska skönt. Fast å andra sidan har jag missat massa blogguppdateringar så jag får försöka kolla läget lite oftare i alla fall. Men idag ska jag sitta här, mer eller mindre hela dagen. Jag ska försöka slutföra så mycket så möjligt på projektarbetet och jag tror att det kommer att bli roligt. Jag bestämmer mig för det idag.

Annars måste jag säga att den här påsken har varit lång! Hur skönt som helst! Jag trodde att det skulle gå fort, som lov brukar göra. Men den här har gått alldeles lagomt sakta. Jag har hunnit göra mycket, och kommer hinna göra mycket, även om jag inte hunnit allt. Men jag äro nöjd ändå.

Nu tänker jag försöka vakna lite, är ganska slö än så länge. Dock känner jag kreativiteten klia i fingrarna så det ska nog bli en bra dag idag.



Jag saknar er! Hoppas att ni har det bra!


Annandag och uppdatering

Jag lever gott folk. Jag lever och jag njuter av det underbar solskenet och doften av vår, och jag njuter av att ständigt äta godis och mat och fika och mat och godis, och fika. Och den där fina pojken i Umeå får mig att leva och han lyser, och jag lyser när ni alla lyser, och jag kan känna att sommaren är här och vi ska göra den till den bästa sommaren någonsin, allihopa, tillsammans.

Den här påsken har varit underbar och lovet har bara börjat. Jag lever igen.
Gå ut i solen och lev lite grann.

När man vaknar med lite mer än man borde och lever med lite mindre än man borde

Jag vaknar med korta snabba andetag och känner att något måste göras åt den där lilla fågeln som pickar så hårt i bröstet på mig. Något måste göra åt paniken som kommer när tiden verkar rinna ur händerna på mig. Jag är ledsen, men även om jag önskar är jag inte gjord av tid, och förlåt för att jag måste prioritera mig själv  och andra omkring, och det smärtar i mig om jag måste prioritera bort just dig. Och ibland önskar jag att jag ville mer, att jag ville lika mycket som er. Men ni kommer nog aldrig förstå att jag vill så mycket annat. Förlåt.

Det snöar idag, igen, och återkallar vintern som vi trodde att vi redan hade lämnat bakom oss. Det ska vara vår nu, med kvittrande fåglar och strålande sol. Inte flingor som bildar kvävande täcken på min gård. Därför håller jag mig inomhus, och försöker formulera alla de beslut som måste tas och alla uppgifter som måste slutföras innan våren kommer, innan sommaren blommar.

Jag har aldrig sagt att jag är allsmäktig. Att jag är den som kan göra allt. Men ibland måste jag ju tro det, för varje misslyckande slutar med att jag slår mig själv hårt på fingrarna och får mig att aldrig någonsin vilja misslyckas igen. Men vad är att misslyckas? Att följa mitt hjärta? Nej, det brukar vara mitt motto, min vägledning, mitt avgörande veto. Så varför följer jag det inte? Varför följer jag inte den pickande fågeln i mitt bröst?

Ni kanske undrar var allt det här kommer ifrån, och tro mig, jag undrar med. Ta det inte som sanningar. Jag tror att det är lite av skrivkrampen som släpper och då är det bara att låta fingrarna springa över tangentbordet och låta orden bli de som blir. Jag tänker alldeles för mycket och nu tänker jag variera mig och låta bli att tänka.

När skriver sista ordet här tänker jag återgå till att vara den där flickan som gör som hon vill, som struntar i måsten som tar över hennes hjärta och låter toner av välbefinnande strömma genom det inre rummet. Jag tänker återgå till att bli modig och ibland rädd, för någon sa till mig att Hanna är mänsklig hon också och denna någon måste jag tro på för jag kan inte predika om att inte tvivla men inte leva som jag lär. Jag har ett uppdrag, en uppgift. Och det är att forma livet, inte såsom det ska formas, utan såsom jag vill forma det. Utifrån mina mallar, inom mina ramar och helst lite utanför. Att fylla livet med obetydelse är att göra livet litet. Och livet ska inte vara litet. Det ska vara större än själva existensen, det ska vara storslaget, mästerligt, oförglömligt. Det ska vara fulländat. Och jag tänker inte nöja mig med något annat. Jag tänker inte kompromissa briljans för okej.

Jag låter fågeln flyga nu. Den hör inte hemma i mitt hjärta.

Påsk

Jenny sa det väldigt bra; påsken är inte riktigt vad den var för tio år sen. Men tack vare henne och hennes påskutstyrsel och påskägg kände jag mig som ett barn igen.

Jag måste verkligen börja tänka på meningen med min blogg. Jag har liksom ingen inriktning, inget tema. Jenny är djup, Madeleine skriver om roliga tankar, Jenkla skriver om helt random grejer, Ingrid ja hon är mest bara knasig på sin blogg. Okej, det här var typ sämsta beskrivngen på allas bloggar men min poäng är att alla har en blogg med något syfte, uttalat eller inte, men det har dom. Och det saknas här på kursiverad blogg. Min första tanke var ju att det skulle vara en skrivblogg men mina kära vänner, jag har i princip slutat skriva (jag viskar det nästan). Så tragiskt är det. Skolan har sugit ut varenda liten text ur mig, det finns inte mer nu. Visst låter det hemskt? Aja, det ger sig säkert snart.

Till påsk ska jag i alla fall försöka ta det lugnt och umgås med familjen. Tomas och Matilda är här, och ja, jag erkänner att jag har saknat min storebror. Just nu sitter dom och lyssnar på gamla inspelningsband som Tomas har gjort, det är ganska roligt att lyssna på.

Nu har jag fått ont i magen av allt godis, fast det var värt det. HÖHÖ.
Jag lovar jag ska försöka skriva mer än jag gjort :P ha en bra skärtorsdag!
SEE YA

The notebook

Jajemen, tillbaka på skolan. Sitter just nu vid naturarområdet (det är några killar som typ spelar dataspel med jättehög volym!) och lyssnar på Priscilla Ahn. De andra har lektion så jag tänkte passa på att jobba lite mer på min analys men vi får väl se hur det går med det höhö.

Åh, nu blev det tyst och lugnt här. Det är så kul att se alla igen och höra om allas äventyr. Tänk när vi tar studenten och samlas allihopa med jämna mellanrum (ja det har jag bestämt att vi ska göra), då kommer vi har jättemycket att berätta! För jag menar, nu är vi ju en del av varandras vardag men sen kommer vi vara tvungna att berätta om den. Känns konstigt.. Kanske var praktiken en bra övning?

Jag såg the notebook igår. Åh! Den är så bra..! Hur kan man inte böla till den? Det är verkligen äkta kärlek.. och jag tror på att kärlek övervinner allt. Kärlek är nog den starkaste krafter världen besitter. Ja, jag tror faktiskt det.

Analysen skriker på mig.


På återseende

Any day now

Jag sitter här i mitt nya rum men nu är det faktiskt rätt så möblerat. Jag längtar efter att få inreda det med fina kuddar och ljuslyktor och massa mysgrejer. Det här ska bli det mysigaste rummet någonsin! Det ska vara så mysigt att har man väl gått in i det vill man aldrig gå ut.

Det känns som att det varit mycket den här helgen men det kanske mest har varit mycket i mitt huvud. Så jag ber om ursäkt om jag varit lite svårhanterlig den här helgen. Men jag tror att det har gått över nu.

Det är måndag imorgon och jag är nog inte riktigt beredd, varken mentalt eller praktiskt. Fast sånt brukar ju lösa sig höhöhö. "Jag skiter i allt och det skiter jag i", mitt nya motto visst var det så. Ja jag vet att ni skrattar, jag skrattar också.

Jag lutade just huvudet bakåt, vilade det en stund och slöt ögonen. Jag tror jag tänker göra det en liten längre stund. Jag har trots allt jobbat hårt idag, så det förtjänar jag.

VI SES IMORGON!
Jag har saknat er!

Ingen rubrik

Jag sitter i mitt nya, gamla (?), nygamla rum. Det är tomt och det doftar spån och lite målarfärg. Jag lyssnar, återigen, på Miss Li, som om jag försöker se om hon passar in i det här rummet. Jag tror hon gör det.

Jenny tycker det är roligt att läsa inlägg av mig när jag är på bra humör, därför tänker jag inte skriva något mer idag. Det är bara en sån där dag då det mesta hinner ikapp en och man undrar varför man gör saker när de egentligen inte betyder någonting. Fast jag kan inte inte bry mig, det är en förbannelse jag får leva med.

Äschhhh. Jag vaknade nog bara på fel sida. Jag ska i alla fall sitta i mitt nya rum och njuta av hur fint det är och lyssna på trevlig musik.


Hoppas ni ger er dag trevlig också.

Last day

Sitter och lyssnar på Miss Li:s nya skiva samtidigt som jag skriver på en analys. Jajemen, på en fredagkväll.

Kändes väldigt motigt att lämna praktikplatsen idag. Varför kan jag inte få ha praktik resten av året? Det var verkligen hur roligt som helst och stimulerande och ja, allt som skolan inte är. Men egentligen tror jag att det handlar om att det är någonting annorlunda. Men som sagt, asroligt har det varit. Fick också ett fint omdöme och det känns ju bra, något man kan använda sig av.

Även om det känns jobbigt att återgå till skolan så känns det som att jag har fått lite ny motivation. Jag sitter faktiskt och skriver på skolarbete och jag gör någonting! Det skulle inte ha hänt annars. Och jag har köpt mig en ny och fin allmanacka (som dessutom visade sig vara på halva priset!) som jag ska använda så flitigt jag kan. Den ska bli min bästa vän! nästan.

Det har egentligen varit en ganska bra vecka, även om jag saknat mina fina kompisar från klassen. På så sätt blir det skönt att återvända. Annars är helgen fullspäckad, som vanligt haha. Men är det inte roligt så innebär det pengar. Ja, förutom skolan då förstås men. Aja, allt som allt blir det nog en bra helg.

Lyssna på Miss Li. Hon är askalas!

Äggstockar

Jaa, min praktik är minst sagt intressant. Idag satt jag till exempel och googlade på äggstockar eftersom She's got the beat anordnar Äggstocksfestivalen på långfredagen, och jag ska fixa affischen. Haha, ja, det händer sjuka grejer ska jag ju säga dig. Men det är roligt, det är faktiskt det. ÅÅh, kan man inte bara få det här som jobb med massa pengar? Usch för ideella arbeten, I DON'T WANNA!

Hm hm hm. Jo. Jag insåg idag att jag missat en hel skiva (typ remixskiva) och en EP som Coldplay gjort! Hur kunde jag missa det? HUr gick det till? Så går det när man inte hinner läsa viktiga mail från Coldplay. Gosh. Aja, nu sitter jag och njuter av lite ny musik i alla fall.

Solen har skinit varje morgon nu den här veckan så det har varit en mycket glad Hanna som struttat runt på Umeås gator till sin praktikplats. Undrar om jag kommer vara såhär glad när jag får något annat jobb? Tänk om jag blir en gladare människa efter gymnasiet? Jättehemskt egentligen. Jag är ju en glad människa men ibland är gymnasiet bara för mycket. Alldeles för mycket. Men men, jag har fått en veckas paus, nya krafter har anlett och jag är redo för nya utmaningar. Har jag sagt det här förut kanske? Mmm, kansche!



Sunshine is the sound of music