Askungen

Oj, jag är helt slut! Har städat i princip hela dagen. Det var inte meningen att det skulle bli så noggrant men det råkade bli det i alla fall. Hittade massa roliga grejer i mitt sängbord som jag hade glömt bort att jag hade där. Aja, nu doftar det i alla fall gott i huset och man kan nästan se golven gnistra, så rent är det här!

Nästa uppdrag blir att laga mat. Känner mig duktig idag, minst sagt. Jag kanske är Askungen ändå?

Mitt huvud går för tillfället på högvarv mest hela tiden. Mest för att jag funderar på hur jag ska fixa mitt rum, hur det ska se ut för att jag ska trivas och bli nöjd. Hmm. Har massa bra idéer på gång så det löser sig nog.

Ovärt inlägg idag också men det får ni leva med.


återkommer.

World spins madly on

Att sitta i ett rum,
se på snöflingorna utanför som sakta dalar till marken,
stämningsfullt,
och se på henne som sitter bredvid,
och hoppas på
att ingenting ska ta slut.



Jag hade tänkt fylla det här inlägget med alla de bitterheter som träffat mig idag.
Men jag insåg att jag inte behövde det. Inte just nu i alla fall.

Såg solen för första gången på länge idag när jag åkte hem med bussen. Det var
skönt att återse lite solsken.


Kort inlägg idag, det kommer mera framöver.
mmmmBYE

On repeat

Tydligen botar jag min svenska skrivkramp genom att skriva på engelska.


Some songs just last forever
and so do the moment the songs belong to.
The moment when you first heard it
and the pain
the happiness
the solitude
or the serenity
you felt when those tones became magical,
became invincible,
and played right into your heart.

That feeling,
whether it was an opposite to your reality
or simply a reflection of it,
it will last along with that song,
forever.
Or as long as you want it to.

We all have them,
these musical reminders
and they give us an opportunity to relive,
to watch the repeat transmission of our lives
and feel again what we once did.
Sometimes it kills us,
those tunes does not just go right into our hearts,
they destroy it on the way too.
But sometimes,
most of the times,
they are lifesavers. 


Tänk tänk tänk

En tanke slog mig idag. Är man för insnöad på det liv man lever just nu? Jag menar, jag älskar min umgängeskrets. Jag är omringad av underbara och givande människor men tanken slog mig ändå att man går miste om massa människor genom att vara nöjd. Det är klart, man kan inte lära känna alla, men det finns så många andra typer av människor som man kanske inte kommer i kontakt med just för att man är nöjd och egentligen inte söker något mer.

Jag vet inte om ni förstod det där. Men jag är nöjd! Och nöjd med det. Jag bara undrar vilka dörrar det finns att öppna, vad som finns bakom dem, och när och om, jag kommer att öppna dem.

Jag skulle ha gjort läxor idag men mitt humör var inte det bästa då de flesta av mina planer verkar vara omöjliga att få ihop. Så jag sket helt enkelt i läxorna. Vilken rebell jag är! Johodu. Sen så är jag oerhört trött, ska typ gå och lägga mig nio och se om jag piggnar till.

Är det bara jag som tycker att den här veckan gått segt?


Jag återgår till One Tree Hill nu. Och så tänker jag hitta mig något ätbart.

See Ya

Äntligen hemma

Borta bra men hemma bäst. Det stämmer faktiskt. Det var otroligt skönt att komma hem igår. Även om det har varit trevligt hos Olof så ja, hemma är ändå alltid bäst. Jag fick också läsa lite ur min efterlängtade Stieg Larsson. Spännande är den, minst sagt. Man blir helt uppslukad av den! Och då har jag inte ens kommit till själva spänningen.

För övrigt var jag barnvakt igår till Annelis tre små vildar. Nej, vildar är de inte. De är nog dem lugnaste ungarna någonsin. Vi lekte kurra gömma, den ständiga favoritleken, men att spela tv-spel blev en ny hit. Man kan faktiskt inte bli annat än glad av barn.


Att återse människor, vänner, är verkligen givande. Av någon anledning gav det mig lite perspektiv.

Bloggsverige

Okej, jag vet att jag är en del av bloggsverige men jag måste få kritisera det ändå.


Seriöst, alla "mest lästa" bloggar är modebloggar. JAG SPYR PÅ MODEBLOGGAR! Det är inte så att jag bitter över att min blogg inte är så läst, haha jag vill inte ens ge ut min adress bara för att den är så fruktansvärt ointressant. Men MODEBLOGG? Vad ger det någon? En ny dagens outfit och jag känner för att hoppa ut genom fönstret. Gosh. Dagens outfit. VARFÖR? Okej, vi ser att du klär dig som vilken annan människa som helst, ser det ut som att jag bryr mig? Och så blir sådana bloggar mest lästa.. Är svenskar så ytliga?

Ta inte illa upp ni som läser modebloggar (jag vet att du läser Karin). Jag fattar det bara inte. Som sagt, jag påstår inte att min blogg är intressant, inte ens det minsta intressant. Men ja. Nej. Jag slutar här, känner att jag börjar upprepa mig. Hanna har inte så många argument. Bra att offentliggöra det också.


Slut på grubbel tack

Måndag och slut på helg. Det känns som att den här helgen var lång men samtidigt kort. Det går inte ihop alls, tiden går inte ihop alls.

Spenderade hela helgen i Umeå och hos familjen Kling. Mys. Vi hade spelning på fredag och det var riktigt riktigt kul! Jag hade bra medhörning för en gång skull. Så det var mycket roligt! Ni som inte var där missade grejer vill jag ju lova. Sen på lördagen spelade Olofs band så då fick jag vara publik. Det var också mikket nice.

Hmm. Jag har egentligen inte så mycket att säga. Student närmar sig oroväckande, jag får panik över alla som har en plan eller i alla fall början till en plan. Åh. Jag vet inte vad jag vill med mitt liv! Måste jag veta det? Tänk om jag bara vill spola tillbaka tiden när man var liten och ovetandes om livet och allt vad det innebar. Barndomen, vad hände med den egentligen? Som sagt, det går inte ihop alls, tiden går inte ihop alls.


För övrigt har jag världens snyggaste bild på min telefon. En Ingrid med obefintligt många dubbelhakor. Det är vackerhet det.


Ingen rubrik idag

Alltså egentligen hade jag massa seriösa saker att skriva här men det kom inte ut riktigt som jag ville så vi skiter i det. Men ja, det händer grejer i alla fall.

Jennie gav mig en lista på vad jag borde göra för att bli frisk. Jag måste nog börja följa den för jag blir inte bättre. Igår kväll kunde jag inte andas igen. Suck. Nej positiv skulle vi ju vara! Det är en väldigt fin dag idag! Kall, men otroligt vacker. Så njut av solen som ligger och lyser på oss.

Jag har köpt nya skor så nu är mina fötter alltid varma. Nice säger jag. Det är som att ha tofflor på sig! Att ha bekväma och varma skor slår snygga skor med hästlängder. Så det så.

Nu ska vi ha litteraturvetenskap. Ingen verkar vara peppad förutom jag. Jag gillar och läsa och prata om det man läst. Mycket svårare än så kan det väl inte vara? Bara för att jag sa sådär kommer det säkert att vara världens jobbigaste kurs. Hoppas inte.

Hmm ja, det här var ju ett ovärt inlägg. Tydligen skulle jag nämna Hannah. Hon ser på 2 ½ män. Kuligt kuligt säger jag.
Tack och bock

Tisdag, pigg och rask

Alltså jag tror aldrig att jag varit så seg som jag var imorse, och ändå fick jag sova till 7.50. Olof skrattade åt mig och retades. Han är inte populär just nu. Jag gillar inte dom som gått ut gymnasiet och bara kan ligga där i sängen och bah: nej alltså jag tror jag tar sovmorgon. Igen.
Nej skit på er säger jag! GRRRR

JAG VILL TRÄNA!! Alla tränar och tänker bli fit och jag bara snorar och degar i soffan. USCH! Jag vill röra på mig, springa upp och ner för trappor utan att dö av andnöd. Jag vill kunna böja mig ner utan att bilda en snorpöl på golvet. ÅÅÅHHH. Hata förkylning, fullkomligt hata.

På tal om träna. Fotbollen. Hur ska jag göra? Ska jag fortsätta spela i Spöland och pendla fram och tillbaka? Ska jag spela där när jag ändå bara är sjuk hela tiden? Men vore det inte att ge upp att gå tillbaka till Vindeln? Två steg framåt och tre steg bakåt? Hmm. Suck. JAG VET INTE.

Luleå var kuligt förresten, vi spelade oss svettiga på scenen!
Nu ska jag plugga english. Smell ya

NYA LÅTAR

Okej, nu ligger dom nyinspelade låtarna uppe på myspace! KOLLA IN!
http://www.myspace.com/aheadband


Förresten, jag var inte på riktigt arg på förra inlägget, ni förstod det va? :)

SLUT PÅ DUMHETERNA

Asså orka vara anonyma! Jag har ju mina gissningar om vilka ni är men jag måste ändå leta igenom och jämföra IP-adresser. GOSH va jobbigt. Så sluta upp med att vara anonyma. I DON'T LIKE IT!

med brist på rubrik

Jag vill egentligen inte säga det här men... det här jullovet är snart slut. Jag vet, alla mina läsare kommer hata mig (då mina läsare till stor del består av TMT:are = skoltrötta elever på Östra gymnasiet). Och jag har inte alls hunnit göra det jag tänkte. Inte alls hunnit träffa alla människor jag hade planerat att träffa. Jag vet, jag hade lovat en och annan kompis att det här jullovet skulle vi se till att ses. Men den här gången rår jag faktiskt inte för det! Den här jäfla förkylningen, influensan eller vad man nu vill kalla det. Ja jag är less.

För övrigt så snöar det idag! Det är ganska mysigt. Jag vill ut och rulla mig i snön! Haha, det skulle minst sagt uppröra mina föräldrar. För, just det ja, hanna är isolerad.

Idag är det slappardag. Inga läxor som ska göras. Alla som satt och gjorde sista rycket med diverse inlämningar så säger jag bara; bra jobbat! Nu är det klart och jag hoppas att ni också har en slapp dag idag!

Nej nu ska jag fortsätta vara soffpotatis.
Tack och bock.



JUST DET JA! Övriga bandmedlemmar i Ahead är duktiga och jobbar flitigt i studion både igår och idag! Önskar att jag var där jag också. Men förhoppningsvis kan jag göra min del imorgon eller på torsdag. Jag håller alla tummar och tår. Men hur som helst kommer det finnas mer inspelad musik från Ahead. Det ni!


Till

Sometimes you just need to tell the world


Jag inser att du ständigt är med mig;
i tanken,
i minnet,
bland dofter,
i drömmar.
I hjärtat.

Jag kan stanna upp ibland,
som för att vända mig om och berätta just den tanken som slog mig,
berätta den för dig.
Mitt i ett samtal,
med någon annan,
kan jag skratta till då jag kunnat föreställa mig vad du skulle ha sagt,
och något som säkerligen skulle ha fått mig att skratta.
Jag ler så ofta med dig.

Ibland, sekunderna innan jag ska somna,
ensam,
kan illusionen av din närvaro bli så verklig
att jag kan känna hur du lägger armen om mig
och kysser mig i nacken.
Sedan somnar jag, i tron om att du ligger bredvid mig.

Du finns med mig,
överallt,
även när du inte gör det.
Älskling, inga dagar går förbi utan dig.

Religion i mitt hjärta

Yees, ska försöka färdigställa det skriftliga kring gudstjänstbesöket idag men det är lite tungt då jag har ännu högre feber idag. Having fun oh yeah. Men jag knarkar alvedon så det går rätt så bra. Eller ja, jag kan inte riktigt koncentrera mig på det jag ska, surfar runt på massa bloggar istället. Typiskt hanna. Aja.

Men under detta surfande upptäckte jag att jag blivit nominerad till årets uppstickare. Ja, alltså, inom fotbollslaget. Vem som vinner skulle presenteras i februari. Jag är dock både chockad och glad över att bara vara nominerad.

Förövrigt saknar jag vännerna i klassen, vänner överhuvudtaget. Och Olof. Jag orkar inte vara isolerad längre! ÅÅH. Jag ville ju hinna göra massa saker innan skolan började men det verkar inte bli så mycket mer än att vila. Vila. Usch vad jag hatar det ordet. Du måste vila hanna. Du måste ta det lugnt. Du måste ligga still i en säng och knappt röra dig för minsta rörelse kan göra dig sjukare. Du får inte andas frisk luft hanna, det är farligt för dig. Usch. Nu har jag vilat alldeles för mycket. Finns det ingen balans i universum? Antingen ska man inte vila någonting, köra genom livet i 300 km/h, eller så ska man vila ihjäl sig, ligga så stilla att man nästan växer fast i underlaget.

Okej en liten överdrift kanske men jag är alltid dramatisk när jag är bitter.
Nej nu måste jag skriva religion. Någon som vill göra det åt mig? Snälla?

Sjuuuk

Ja, jag som trodde jag var på bättringsvägen men icke. Jag har för nuvarande 38.9 graders feber och varje del av min kropp värker. Inte roligt. Detta betyder att det inte blir att spela in imorgon. Vi hade planerat att ägna en dag i Eriks källare som har förvandlats till en studio. Förhoppningsvis är jag frisk till på tisdag så att vi kan spela in då istället. Men det känns viktigast att bli frisk till spelningen i Luleå.

Man känner sig verkligen superäcklig när man är sjuk. Svettas och fryser om vartannat, snorar, hostar, sover, drägglar. Nej usch, man vill verkligen inte vara i närheten av mig just nu. Och det som suger är att jag har sparat skolarbetet till idag och det ska vara inne imorgon så YAY. Självömkan var det ja.

Men jag har sett på Elizabethtown! Och den är ju så mysig! Vet inte vad det är men den är sådär konstigt, romantiskt, tragiskt, bra. Ja, har ni inte sett den är det definitivt något ni borde göra.

Förresten, är det bara jag som inte orkar med Blondinbella? Inte för att jag har läst hennes blogg, och inte för att jag har något konkret att säga om henne som jag inte gillar. Men det känns bara som att hon är känd för... ingenting.

Nu ska jag fortsätta snora, svettas och vara sådär allmänt mysig. HÖHÖ
Det här blev ju ett värt inlägg.

Lördagkväll

Jag sitter här och ser på gamla one tree hill avsnitt efter one tree hill avsnitt och eftersom jag inte kunde hitta något annat onyttigt i det här huset (för ovanlighetens skull), så har jag tagit fram oboy pulver och ivispad grädda för att sedan blanda det i en sjukt onyttig men ack så god sörja. Det känns som högstadiet all over again. Inte för att jag inte sett på gamla one tree hill avsnitt sedan dess men såhär många i sträck har jag aldrig haft tid att se på på väldigt länge. Minst sagt en trevligt slapp kväll.

On and on and on

Jag vet inte varför bilderna på det senaste inlägget inte vill fungera! Har ni några tips så är ni välkomna att ge dem till mig.

Ja, då har nyår också passerat och det var en mycket trevlig kväll. Jag får tacka alla som var hos Jennie, ni gjorde det till en väldigt minnesvärd avslutning på 2008. Och alla ni andra, hoppas ni hade lika trevligt på annat håll! Det kan nog komma lite bilder senare.

När vi åt middag hemma hos familjen Kling så sa Ellen (för er som inte vet; Olofs 13-åriga lillasyster) något väldigt klokt. Vi pratade om vad vi skulle ha för nyårslöften och hon sa att iår skulle hon minsann skulle lära sig att bli lycklig. Och kanske är det så att det är något man måste lära sig att bli. Något som man behöver öva sig till. Jag ska nog göra som Ellen och tänker 2009 lära mig att vara lycklig.

Nu ska jag göra läxa, alltid lika peppande att göra på lov.

BYE