Ny energi

Idag är en mycket bättre dag. Solen skiner och morgonen kunde inte ha blivit bättre :]

Praktiken är verkligen rolig. Det är precis ett sådant där jobb jag skulle vilja ha egentligen; man gör någonting man brinner för, får betalt för det även om det ofta inte överenstämmer med tiden man lägger ner, men jag tror att det är värt det. Man får jobba väldigt självständigt och varierande. Nej det hade varit hur roligt som helst om jag fick jobb på kanske popkollo. Hoppas hoppas hopppas.

Ikväll måste jag ta tag i recensionen. Känns som att jag fått tillbaka tillräckligt med krafter för att göra bort den där. Sen, om jag hinner, ska jag kolla lite på projektarbetet. Det börjar ju närma sig med stormsteg.

JUST DET! Mitt rum är nu målat och fint! Jag vet, det tog ett tag. Men nu är det asbra. Fattas bara ett nytt tak, lite lister och sen är det bara att flytta in. MHM, I like it.

Förövrigt fick jag mig en liten energikick först av en strålande västeråsJenny som ringde mig på eftermiddagen och kvittrade vackert som en vår fågel. Vem kan inte bli glad då? :) Och sen fick jag mig ett energipiller igår kväll efter ett samtal med Jennie. Jag behövde lite pepp! Och som sagt, imorse kom jag tidigt med bussen och gick till Olof för att säga god morgon. Det finns nog ingen som är lika söt när han sover som han! Haha, ja, massa energikickar som sagt.

Hoppas ni andra har det bra på praktik!
Haj haj

Seg-Hanna, jag vet

Okej, jag vet att jag är sjuuuukt seg på att uppdatera. Men jag har faktiskt haft den slappaste helgen på riktigt riktigt länge. Jag har gjort precis ingenting, har knappt lämnat huset. Eller ja, i och för sig, jag har ju faktiskt målat i mitt rum!! Jag förstår er förvåning, ni trodde aldrig att det skulle bli klart. Men nu börjar det faktiskt närma sig. Bara ett lager kvar att måla imorgon på en av väggarna sen är det snart inflyttningsbart. Ska bli skönt att återgå till det gamla numret.

Jag vet också att jag har massa presenter att skriva om. Men det har jag inte tid att göra nu, ska hinna med en buss till stan. Ja, nu börjar praktikveckan och det med en sovmorgon. Jag är inte ledsen.

Sköt om er!

och på återseende.

Återkommer

Jag är här och jag har inte försvunnit. Jag kommer imorgon gott folk!

Efterlyser!

Vart är alla TMT:are idag? Jag sitter här med en recension som jag nu upptäckte ska vara på två sidor. Ska den vara klar imorgon? Och litteraturvetenskapen? Ska det skriftliga vara klart imorgon?

Logga in på msn eller nåt så gör jag det också!

// Flicka med stort behov av hjälp i disciplin och organisation

Mitt liv ska vara en tia

Igår tog jag mig ur pyjamasen, duschade och fräschade upp mig så pass mycket att jag kunde pallra mig på föreläsningen jag fått i present av mor och far. Den var med Kaj Pollack och handlade om hur man väljer glädje i livet och hur man väljer att inte vara ett offer. Det låter som ett tungt ämne eller hur? Men det var inte bara Kaj som ständigt log och skrattade och upprepade; Det här är roligt! Det var riktigt roligt faktiskt, och lärorikt såklart. Alla borde gå den där föreläsningen. Jag lovar, hela TMT skulle bli så effektiva att det bara rasade in fantastiska arbeten ;) Nej, jag tycker definitivt Östra ska försöka få Kaj att göra ett besök. Han pratade om att livet ska vara en tia och det tänker jag göra det till också. Så det så!

Men när jag vaknade imorse var jag ändå inte riktigt i form kände jag, även om jag hade bestämt mig innan jag somnade igår att jag skulle vara frisk. Men men dumt att riskera en dag i skolan och sen få två sjukdagar till. Nej, jag kommer imorgon med nya krafter och ny energi. Och jag ska försöka hålla mitt humör uppe trots att dagens lista ser ut såhär:

1. Läs ut boken för litteraturvetenskapen. Redovisning imorgon och bara... lite mindre än 200 sidor kvar :)
2. Skriv en recension, helst till imorgon det också. Har skrivit några få stödord.
3. Skriv ett utkast till projektrapporten tills på fredag.
4. Skriv om praktikplatsen.

Men vet ni vad? Jag är inte ens stressad. Haha, det är lite sjukt faktiskt. Hur blev det såhär? Aja, jag tänker se positivt på livet och läsa ut den där boken, och skriva recensionen idag. Och så får vi se hur långt jag kommer.

Kärleksvecka, 3:e presenten

Onsdag.

"Idag är bara en vanlig dag. Men även vanliga dagar vill bli ihågkommna. För gjorde vi inte det så hade vi inga minnen."

Och så fick jag en dubbelklubba, dvs; en klubba med klubba på båda sidor och så stod det på förpackningen: Du + Jag = sant.

Sött va? :)

Det handlar inte om en pojke

Okej, jag testar det här på er. Jag är inte nöjd och jag behöver hjälp. Ska den eller ska den inte med i samlingen? Vad kan behöva filas på och vad duger?


Hon hade bett himlen att mörkna

en timme senare

bara för att få se ditt ansikte klart och tydligt,

och för att du skulle slippa vara rädd.


Hon hade tagit med de där kolorna

som hon visste att du tyckte om,

dem

som alltid

fick dig att tänka på somrarna hos farmor

och på livet

när det var litet och meningsfullt.


Hon satt kvar på bänken,

länge,

dinglade med benen

och fingrade på era initialer som är

djupt inristade

på undersidan av bänken.

Det var någonting om att allt blir evigt

om man bara kommer ihåg att spara det


överallt.


Hon fantiserade om dina händer,

rörde dem i sitt sinne,

bildade cirklar

och kände kontrasten

av kalla fingertoppar mot

en varm handflata.


Och hon frös.

Den tunna, men fullkomligt vackra, klänningen

stod inte pall för nattens minusgrader.

Du vet, för din skull väntade hon hela natten.


Men du kom inte,

hade aldrig tänkt komma.

Inte ens för kolorna.

Inte ens för att se henne i klänningen

som faktiskt framhäver alla de drag som du

älskar

och som hon hatar.

Inte ens för att se henne i klänningen hon bar

endast för din skull.


Inte ens då kommer du.

Inte ens då.


Och hon är en sån där som älskar för mycket,

som alltid älskar fel.

Hon vet det. Hon vet det alldeles för väl.

Men någonstans trodde hon att

ni, tillsammans

skulle ta bort det och bara älska


rätt.


Kärleksvecka, 2:a presenten

Tisdagspresenten alltså:

"Om solen varken skiner utanför fönstret eller inom dig, se till att du låter den skina på någon i din närhet. Då kommer du alltid få tillgång till reflektionerna. Det man inte får av andra får man ge sig själv, genom andra"

Fler kloka ord och till det en tablettask som det står; I love candy this much (och en tjej som sträcker ut sina armar)... på andra sidan... but I love you much more! Haha, tyckte det var rätt så gulligt jag :) jag ska njuta av dessa godisar såväl som budskapet.

En sjuklings uppdrag

Solen skiner ute men jag får inte vara med.. Aja, jag ska jobba på att bli frisk nu. Jobbar faktiskt stenhårt på det. Förhoppningsvis är jag lite friskare redan ikväll för en av födelsedagspresenterna av mina föräldrar innebär att jag skulle få gå på en föreläsning med Kaj Pollack. Ganska coolt va? Han har ju gjort Så som i himmelen, som för övrigt är en av dom bästa filmerna, och han har skrivit några böcker. Han skulle tydligen prata om hur man lever ett positivt liv eller nåt. Hm. Tycker mina föräldrar att jag behöver se lite mer positivt på livet? Troligtvis. Haha.

Så det är mitt första mål. Andra målet är att kunna ta mig till skolan imorgon och sen kunna repa. Tredje målet är att under tiden jag är sjuk hinna med att göra bort lite skolarbete. Så därför tänker jag vara målmedveten idag!

Har ni tänkt på hur mycket enklare saker blir när någon annan lägger fram dom? Och hur den där stora skräcken känns mycket mindre när någon förklarar att det inte är så farligt? Andra synvinklar är bra. Nej, andra synvinklar har jag, jag menar; andras synvinklar är bra. Det fortsätter vi med tycker jag, att hjälpa varandra. Det är en bra grej.

Haha, flum flum. Jag säger TACK OCH BOCK
och så bjuder jag på en favorit i repris. Jag och lillebror, så snygga som vi kan bli


Saksamma

Sjuk. Igen.

Nej, jag slutar där.

Kärleksvecka, 1:a presenten

"En dålig hårdag är inte värre än att någon kanske tänker att du hade en bättre hårdag igår"

Några uppmuntrande ord och ett par lila sockar med en katt på och texten; I'm bad and you love it
Haha, tyckte det var väldigt roligt faktiskt! Åh, det här kommer bli en rolig vecka :)

Vilken helg

Jag är nu nitton år och det firades på alla möjliga underbara vis. Jodå, jag ska berätta.

Hela firandet började egentligen för längesen när jag fick en fin bok av en mycket fin vän. Jag läser den ibland. Firandet fortsatte i fredags med goda vänner från klassen kom till vindeln, ÄNTLIGEN! Haha, som jag har tjatat! Men så var dom här i alla fall och vi skrattade och sjöng och jag fick massa fina presentera (jag kan lova att chokladen smälte gott i min mun, och jag har skrivit ett första blad i min bok Jennie, och jag har öppnat första presenten i min kärleksvecka). Jag kan lova att det blev några vackra bilder den kvällen också. HÖHÖHÖ, har du upptäckt dom än madz? ;)

Sen på lördagen var det spelning på Hamnis, semifinal i rockkarusellen. OCH VI GICK VIDARE! Jag var sjukt missnöjd jsut efter spelningen men vi gick vidare så jag kan ju inte ha spelat så dåligt. Aja, det var roligt i alla fall, nu är det distriktsfinal som gäller!

Söndagen. Den riktiga födelsedagen så att säga. Jag fick fin sång av en mycket fin pojkvän på morgonen och trevliga presenter. Sen var det promenad ner till mormor och dagens andra födelsedagsbarn. Där var alla samlade. Fick bäbisdräggel på munnen också haha. 

Det var i alla fall en väldigt bra födelsedag och jag vill tacka alla som gjorde den underbar! PUSS PÅ ER!


 


Funny funny

Här sitter jag och lyssnar på peppmusik, jodu, hanna har bytt från depp till pepp. Det är bra, det är bra.

Hello Saferide är mitt nya stjärnskott i alla låtlistor. LYSSNA PÅ HENNE! Jag lovar ni blir glad. Eller känner er mysiga. Haha. Lite speedad, kansche. Men solen skiner och jag har sovit lite inatt, den kombinationen brukar vara oslagbar. Sedan vill jag fortsätta tro på att det löser sig, och om man tror på något tillräckligt mycket då slår det in. Det tror jag på.

Sedan är det ju tanken på att helgen kommer fyllas med kalas och åter kalas, trevligt sällskap och godsaker. Så mycket bättre kan det inte bli. 

Nu blev jag påmind om att det är dags att läsa min kära bok, en av dem. Så jag tänker lämna bloggen nu.
nu.
n........

Jag vet inte

Räcker det med kärlek?
Räcker det att vilja väl?
Räcker det att vilja väl och handla i kärlek,
räcker det även om det inte uppfattas så?

Jag vet inte varför det här har blivit en så kryptisk blogg på alla sätt och vis. Eller jag kanske vet, men egentligen inte. Vad vet jag.. egentligen. Och Hanna fortsätter vara kryptisk ja.

Men jag måste vara stark idag. Jag har varit liten, nu måste jag bli stor, större.

Ingen vinner, alla förlorar.
Och jag vill inte förlora, alls. Fast vem vill det?



nej.

Det kan kallas lyckorus, men jag tror det är ren kärlek

Jag är en lycklig flicka som dansar i solsken och tänker att
sorger är ingenting värt att hålla fast vid
och ändå gör vi det,
gör jag det,
alldeles för ofta.

Men snön rasar från taket
och fåglarna kvittrar hoppfullt
för mig
och hur kan jag känna annat än löjlig lycka
bara för att jag finns,
för att du finns,
för att ni finns.
För mig.
Med mig.
Här, med mig.

Det är någonting med tvåsamhet, femsamhet,
klassamhet, familjesamhet
som gör att jag kan skratta när jag går ensam i solskenet
och inte tycka att det är ett dugg pinsamt
att tanten på andra sidan
tror att jag är galen.
För jag tror att tvåsamhet, femsamhet,
klassamhet, familjesamhet
gör en tillräckligt stark för att våga göra bort sig.

Och I'm walking on asfalt,
väntar in våren med ett stort leende
och vet att jag inte kommer vara ensam
i väntrummet.



Kärlek till er!

I was definitely made for these times

Dagen började med sura miner men så kom solen och ja, jag ler, jag ler. Jag tror att jag måste gå på solenergi? Jag tror bestämt det. Och jag vet att jag sitter inomhus nu och bara ser det på avstånd men snart ska jag gå ut med ny och uppmuntrande musik i lurarna och jag ska bara tänka på lycka och kärlek och vänskap och familjeband starka som stål och allt det där som faktiskt betyder någonting.

Jag ler, ja, jag ler.


Gå ut och njut av livet människor, det är ni värda!

Uppdatering - jag vet jag är seg

Börjar jag tappa bloggstinget? Hmm. Kanske.

Onsdagen var en väldigt mysig dag! Jag började morgonen med att skratta i sömnen och Olof tyckte nog det var lite läskigt, men roligt. Vi bakade och visade oss vara ett riktigt bra bakteam. Vi kanske borde vara med i en baktävling? Jag tror på det. Resten av dagen var slapp slapp, någonting jag verkligen behövde. Han är bra på att få mig att inte stressa :)

Annars har vi ju alla bott på skolan när vi stått i garderoben för Farväl Peter Pan. Alltså den musikalen var TMT:s liv uppspelat på en scen. Det var helt sjuukt. Ååååh. Jag vill inte säga farväl till peter pan och barndomen! Jag vill inte gå i tick tacks takt. Vill inte, tänker inte! ååååh. Den var i alla fall sjukt bra! Madeleine kickade AS som Krullis och kaxig sjöjungfru!

Vet ni hur mycket jag hatar folk som inte kan engagera sig? Som inte ens tänker engagera sig? SOM INTE ENS RÄCKER UPP HANDEN NÄR UPPGIFTER SKA DELAS UT, SOM MAN FÅR JAGA FÖR ATT DOM ENS SKA SÄGA ATT DOM SKA GÖRA NÅT! Sen om dom väl gör någonting är ett under. Suck.
Bra jobbat Karin som var the organizer!

Idag blir det att plugga. Imorgon blir det att plugga. Jag hade mycket hellre åkt skridskor med Jenny idag! SÅ mycket hellre! Men men på måndag kommer hon besök, förhoppningsvis med en Mamma Mia skiva ;)

Just det ja, glömde säga att vi hade spelning igår! Här i Vindeln faktiskt. Det gick riktigt bra och det var kul. Fick se fristad som jag aldrig sett förut och dom var askalas bra! Sen tar vi oss an nästa spelning idag på hamnmagasinet. Så KOM DIT OCH LYSSNA :)

BYE

trötter

Morgonstund har guld i mun. Skulle inte tro det va.

Jag kunde inte somna igår. Det kändes helt omöjligt, och då var klockan ändå elva innan jag tog mig isäng. Så jag låg där och filosoferade ett tag fast sen blev det mest frustrerande. Jag tog fram den fina boken ur den fina lådan och läste, från början till slut. Jag blir varm i hjärtat av den. Och efter jag hade läst så insåg jag att hon kommer klara sig alldeles utmärkt. Den där boken och allt som sägs där i, bevisar det. Jag tror på dig!

I alla fall, så läste jag och sen försökte jag somna men var ändå inte riktigt trött. Tröttheten är här idag istället.
Förövrigt håller jag tummarna för att vi får se Peter Pan musikalen idag! Det hade varit askalas!

Lonely nights - jag tänker inte förklara vad det är

Jag inser att jag är rätt så inbunden som människa. Ni vet, en sån där som kryper in i sig själv en stund när det finns tid. Som finner ensamheten rätt stillsam, fridfull, givande. Är det verkligen ensamhet? Jag tvivlar på om man kan kalla det ensamhet men svenskan verkar inte ha något bättr ord att erbjuda. Hur som helst har jag nog gjort det under lovet. Krypit in där, grubblat och gått långa ensamma promenader, och vandrat runt i ett tomt hus och endast haft tystnaden som sällskap.

Och jag inser att där inne
är ingenting farligt eller skrämmande. Inte ens de stora grubblande gnagande tankarna blir farliga där. De är ju bara tankar och inget mer. De finns ju bara hos mig och ingen annan.

Och jag inser att där inne
är livet ganska tråkigt. Visst, det är min värld och jag kan gömma mig, vila mig, stänga in mig där och finna frid i det. Men jag lever inte för att finna frid. Frid finner jag när jag inte längre lever.

Så när jag nu återvänder till den så kallade verkligheten så kanske jag inte riktigt är där, då kanske jag är kvar där inne. Så hör jag inte vad jag säger, eller känns det som att jag inte lyssnar, som att jag inte ser din blick, så förlåt. Jag hör och jag ser och jag lyssnar, men kanske inte till hundra procent. Men jag kommer tillbaka, ni brukar vara bra på att ta mig ur det där trygga skalet,

och jag inser att
ni är ganska mycket trygghet.

Tråkigt, läs inte

Att se honom sova kanske är det vackraste som finns.


Jaa livet går sin lilla gång = lovet är slut. Åh jag vill verkligen inte tillbaka till skolan. Jag ligger så mycket efter! BLÄ BLÄ BLÄ BLÄ BLÄ BLÄ

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga idag. Det är därför jag inte uppdaterar Jenny, jag verkar inte ha någonting att säga:P vi hade spelning igår kan jag berätta. Det var typ tio pers där. Haha, vilken flopp. Men jag ska inte klaga för det var roligt och ´Kicki fick lyssna på oss och vi fick lyssna på henne. Så win win situation ändå. Skapade också lite kontakter så jag ska inte klaga.

Idag blir det för övrigt plugg hela dagen. Som sagt, ligger efter. Kommer inte orka det men det är en annan femma.

Klumpighet borde vara straffbart.

Äsch va tråkigt det här blev. Sorry, får bli ett bättre inlägg nästa gång.
bye

Lov lov lov

Jag har sagt det förut, men man förvånas aldrig vad livet har att vänta för en. Vad är det för plan som ligger och lurar, vad vill den lära oss? Man blir aldrig klok på livet.

Idag är ännu en slapp dag. Eller ja, jag tänkte sätta mig med lite skolarbete. Får se hur mycket sådant jag orkar med. Har ju massa nya böcker att läsa. Och nej. Jag läser inte någon av de böcker som jag borde läsa till skolarbeten. JAG HAR LOV NU!

Förresten, någon som vill klura ut mitt latinska citat uppe på bloggen förresten? Jag svär det är bra!


Stieg, te och myys

Min alldeles egna Dr Phil har lämnat en kommentar med kloka ord. Tack och bock :)

Jag dricker Ett Hjärteslag-te och läser Stieg Larsson. Idag blir nog en rätt så mysig dag. Tycker dock det är lite skrattretande att jag har lyckats bli sjuk, igen. Haha ja, vad ska man säga? När jag slappnar av blir jag tydligen sjuk. Aja, desto bättre att det verkar bli ett lugnt lov dårååå.

Förlåt för att jag gnällde förut, btw. Ska försöka sprida lite solsken istället.

Hade en jättetrevlig kväll med Jennie och Jenny. Det var 100% mys (jag har nog börjat överanvända ordet mys). Är också kul att ha tillbaka Ingrid i landet, den lilla spanjorskan. Jag och Olof anföll Ingrid, Alva och Ellen igår morse när de låg och drog sig i sängen. Busigt av oss hihihi. Haha gosh.

Försökte avsluta med några kloka ord men hade inget bra på lager.
Ta hand om er


BYE

We never change

Dagens konstaterande: Jag kommer inte hinna med er alla. Det går inte. Det är fysiskt, psykiskt, omöjligt. Och om jag ska hinna med mig själv också går det verkligen inte. Gosh, varför blir det alltid såhär på lov? Jag vill bara ligga i en soffa, äta och läsa böcker, se på film och bara slööööa. Nej nu låter det som att jag inte vill vara med er, det var inte så jag menade. Jag vill vara med er! Jag vill hinna med er. Men min stresstålighet ligger på noll just nu. Jag måste få vila.

Jag vaknade på ett konstigt humör idag och det var nog det som gjorde mig slö resten av dagen. Jag och mamma myste framför let's dance reprisen, och gick sen en promenad för att hälsa på släktens småttingar. Ja dom är så söta att man bara vill ta med sig dom hem.

Ikväll har jag mest varit frånvarande känns det som. Vet inte riktigt varför, är bara någon annanstans hela tiden. Förlåt, jag sa att jag skulle vara mer positiv och det här känns inte så positivt. Fast det kanske det är, egentligen. Jag vet inte.

Ska i alla fall bli trevligt att träffa Jenny och Jennie imorgon, det blir väldigt mysigt :)
Jag ska i alla fall njuta av att sova ut på en måndag morgon och äntligen få känna att det är lov!

På återseende