En bild säger mer än tusen ord

Jag tar en nostalgisk resa till alla förgångna världar
skrattar och ler
med människorna på bilderna
och känner värmen bosätta sig under bröstkorgen.
Jag ignorerar bakslagen
som siktar väl men fel
och minns
precis alla känslor
och
precis alla världar
när de sprakade som mest.

Och jag vet
att jag har levt i de allra största av världar.



I say no

I helgen har jag skrattat ofta och mycket. Befunnit mig i skogarna kring skellfteå hos Ida, i sällskap med Josefin. Vi har myntat många nya uttryck och sjungit så att katten flytt från huset. Haha. Ja, helt enkelt en minnesvärd helg. Känns alltid skönt att träffa dom här tjejerna och vara otroligt barnslig och speedad och töntig. Me like.

Den här veckan är det KARLSKRONA som gäller! Måndag, tisdag består av att tvätta och packa och fixa innan resan. Sedan, på tisdag kväll, bär det iväg! Jag längtar så otroligt mycket :) snart ses vi Jenny!!

Byyye.

Sen en tid tillbaka

Melissa Horn tar över vårt kök med toner av minnen och kras och sådant som kallas lycka. 
Och jag känner igen mig eller undrar hur det skulle kännas, att känna så.
Och jag bestämmer mig för att lära mig spela gitarr. Visst skriver hon vackert?



Sen en tid tillbaka har jag varit trött
Försökt att vara allt på samma gång
Så mycket man kan göra och borde och vill
Mitt i allt så ska man räcka till

Sen en tid tillbaka har jag varit tom
Och försökt att hitta spår som leder rätt
Ja det finns så mycket måsten att vara bra på det man kan
Och mitt i allt så ska man vara sann

Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Sen en tid tillbaka har jag varit tyst
Och försökt att känna efter hur det känns
Ja man gör som alla andra och försöker att bli van
Men jag har tröttnat på att vara likadan

Sen en tid tillbaka har jag känt mig svag
Och försökt att vara nån till lags
Ja man kämpar för en plats som passar både här och där
Och snart har man glömt vem man är

Och jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver det blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Sen en tid tillbaka har jag tänkt såhär
Och insett att jag måste börja om
Ja jag har kämpat för en plats som passar både här och där
Men snart ska jag hitta den jag är

Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya kläder
Och samlat damm på min gitarr
Men i vad jag än tar på mig känner jag mig alltför kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Ja jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver det blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort
Har jag förmågan att glömma bort

Jag har slut på kreativa rubriker. Helg, igen?

Vill börja med att välkomna alla "nya läsare".

Helgen har varit föräldrarlös och händelserik. Eller ja, inte så händelserik men ändå så pass att jag har någonting att berätta.

Fredagen började hos farmor som bjöd på middag, kladdkaka och sedan lite godis. Vi satt och såg på Go' kväll (som hade gobit'n Måns som gäst, så både jag och farmor konstaterade vilken stilig ung man han är) och Vem vet mest. Sedan begav jag mig hemmåt för att se idol och låta farmor se dobbido. Åt lite godis, lite glass, mådde dåligt.

Lördagen var det städning som gällde. Hela huset blev det faktiskt. Kände mig riktigt duktig! Tog hela dagen minus en timmes promenad med Tina. Gänget från Umeå stormgästade vid middagstid och vi åt och åt och bakade bullar, åt lite till, skypade med vår Jenny borta i karlskrona och stirrade nästan ut henne, åt lite till, sjöng massa, sjöng lite mer, pratade, sjöng lite till, pratade, pratade, pratade, och vips var klockan tre. Så vi gick och la oss, med massa ogjort, men ändå nöjda efter en trevlig kväll.

På söndagen följde jag med dem in till stan och hälsade på Alexandra. Där såg jag, Alexandra och Petter på skräckfilm; Paranormal Activity. Jag tyckte inte att den var så läskig först men allt eftersom kröp den liksom in under skinnet på en. Petter blev mest rädd. Resten av dagen/kvällen slappade vi mest framför tv:n. Såg alldeles för många avsnitt av Next.

Ja. Det var väl ungefär helgen. Ovanligt långt blev det. Nu har föräldrarna återvänt från Arvika och jag ska jobba lite på företagspresentationen.
Haj haj.

Ledig

Ledig idag och sitter och skriver. För första gången, på riktigt, på länge. Ni ska få läsa sedan, jag lovar.

Hur som helst så hade jag tänkt göra massa saker idag men har inte riktigt satt igång med något av det än. Det enda jag gjort är att jag har klippt mig. Riktigt skönt. Insåg att det snart var tre månader sedan jag klippte mig ordentligt så det var definitivt dags. Och skönt med lite förändring också.

Men jag ska väl ta mig i kragen och fixa lite grejer. Men jag gillade tanken på att ha en lugn dag idag. Får man göra sånt när man har massa annat? Hmm. Ja, vi får väl se hur bra självdisciplin jag har.

Ser framemot morgondagen med tjejorna på besök. Kanske blir det lite mer bullbak? Skulle sitta fint höhöhö :)

OCH SNART KARLSKRONA!!!!!! WOHOOOO

Skrivpuff

Hittade en blogg som dagligen publicerar skrivövningar,
kolla in den här; http://skrivpuff.blogspot.com/
Kanske är det ett bra sätt att få igång inspirationen igen? Dagens uppgift var att skriva om något skört. Ska göra det, så kanske jag återkommer med slutresultatet.

Uppdatering

Okej, jag antar att det är dags. Men förvänta er inget intressant.


Göteborg var en väldigt inspirerande resa på många sätt. Ja, inspirerande var ett bra ord att sammanfatta det hela på. Jag anlände rätt tidigt och hade mycket tid att fördriva. Men det var skönt att vandra runt i den främmande staden, beundra hösten som fortfarande höll sig vacker där nere.



Självklart följde kameran med. Jag lokaliserade centrum och drev runt på diverse affärer och gator, och hamnade så småningom på ett café. Sedan återvände jag till vandrarhemmet och träffade mina rumskamrater, som visade sig vara norrlänningar allihopa, bortsett från Tova som kommer från Örebro men som friskt drev med oss såväl som fördomarna om norrlänningar. På kvällen inleddes festivalen och vi fick träna att läsa upp våra bidrag. Och vilken lyckad kväll det blev! Alla var så otroligt duktiga, jag blev väldigt imponerad. Även några kända poeter/skribenter fanns på plats; Ida Säll, Anna Jörgensdotter, Jenny Tunedal, Annika Norlin, fjolårets Ung Poesi-vinnare Lyra. Så det var en otroligt lyckad och trevlig kväll.



Lördagen bestod av en skrivarworkshop, utdelning av stipendium och annars "fri aktivitet". Det gjordes ett försök att samla alla unga poeter på ett och samma fik och det lyckades till stor del. Vilket också var väldigt trevligt. Sedan på kvällen skulle festivalen fortsätta med de stora poeterna men vi var inte så imponerade. Vissa var riktigt riktigt bra, och roliga, med andra bara var obehagliga och konstiga. Vi fick bland annat se en kortfilm/konstfilm som bara var läskig och provocerande. Kvällen avslutades med efterfest med alla poeter, amatörer likväl som etablerade. Kändes lite konstigt dock. Alla unga poeter satt i soffan i ett hörn och kände oss lite missplacerade bland alla fina och sofistikerade poeter. Men men.

Aja, det var väl resan i det stora hela. Vad händer annars då? Jag ska vikariera till veckan, medverka i en poesidag på renforsskolan, mamma och pappa åker bort i fem dagar så jag ska vara head of the house. Annars är det inte så mycket. Ska försöka skriva lite. Har helt tappat stinget.

Åh just det ja! Jag har kommit på den ultimata julklappen till mig! Lite tidigt, jag vet, men jag hittade en kalender; "skrivarkalender", och den är lite för dyr för min ekonomi såååå. Mamma och pappa, om ni läser detta och tänker köpa den, kan ni väl säga det för annars kommer jag köpa den ändå. Tack.

Hemma

Åter från Göteborg. Mer uppdatering kommer sedan