Göteborg nästa

"Jag tänker så ofta: den som allting handlar om är inte här."
Daniel Sjölin, ur Världens Sista Roman

Jag håller på att bli galen så därför läser jag böcker om galenskap.
Hur som helst.


Ikväll bär det av till Göteborg och poesifestival. Det ska bli jättekul, jag ser framemot att resa, se något annat, promenera i en annan stad, inspireras, träffa människor. Jag vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig men jag hoppas och tror att det kommer bli en lyckad resa.

På återseende



KÖRKORT

JAG HAR TAGIT KÖRTKORTET!!!!!!!!! ÅÅÅÅH, så jävla skönt att det är gjort!!! Fan va nice. Ikväll ska det firas med godaste bullarna hos farmor och sedan självklart en liten åktur.

YAAAAY!!!!

Bitter

Okej mitt sparkapital ligger nu på 0,28 kronor. Om jag inte får det där körkortet nu då jävlar.

Vintern entrar

Det snöar ute. Är vintern verkligen här? Redan? Jag hade bestämt mig för att i år skulle jag gilla vintern. Kanske till och med tycka om den väldigt mycket. Men nu, när den smyger sig på, blir jag en aning tveksam. Aja, jag ska fortsätta fundera på saken.

Något positivt med kylan är i alla fall att man får ta på sig tjocksockar, kura ihop sig under en filt och bara mysa. Det är det jag gör nu. Lyssnar av en slump på Bo Kaspers orkester, Intill dig; "Jag tycker om att stå intill dig". Riktigt fin låt faktiskt. Mmm. Mysig.

Nu ska jag se lite vänner och skratta.

Mathelg

Jag har definitivt tappat stinget när det gäller rubriker. Suck.

I helgen har jag, för att sammanfatta, ätit. Jepp. Fredagen spenderades i soffan med en godispåse. På lördagen bar det av till Umeå och sedan Sörmjöle för att umgås med Madeleine. Mycket trevligt! Vi såg på körslaget, tjenare kungen och sedan på systrar i jeans två. Och vi åt chips med dipp, ben and jerry glass, en chokladkaka. MUMS. Idag vandrade jag runt Umeå medan Madeleine och Jennie städade. Jag erbjöd att hjälpa dom men vid närmare eftertanke.. njae. Aja, det var en trevlig dag det med och ja, vi var alla tre rätt så fnissiga och fläckar kan vara otroligt roliga. Jag skrattar fortfarande åt det. Nu på kvällen har jag ätit kaka, glass och mandariner.

Som sagt; jag har ätit hela helgen och det är precis så det ska vara. Och det här var ett otroligt tråkigt inlägg.

GODNATT

Nej

Skrivkrampsteori och nattliga erkännanden
rabblas som mantra mellan fyra mjuka väggar,
och jag landar mjukt ikväll

Om än med krigsyxan under sängen
och stjärnorna i taket
och skorna på under täcket
och alldeles för många glas på brickan
Om än
oavsett
fastän
trots allt
så,
somnar jag
med radion på inatt

Ett steg närmare

Japp, Hanna kirrade teoriprovet idag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ÅH, det känns så otroligt skönt att ha gjort bort det. Ett klart, ett kvar. När jag har tagit det där körkortet kommer jag vara en fri, lycklig och lättad människa. DET ÄR NÄRA NU!!!

Ikväll har jag och mamma varit barnvakt till två små töser; Tilde och Freja. Det finns ingenting som får en att le så mycket som barn. Det är nästan som terapi. Ja, dom är underbart söta i alla fall. Jag sjöng, på beställning, julsånger tills Tilde somnade. Haha. Åh. Som sagt, söta.

Nu ska jag varva ner i soffan bredvid mor.
BYE

Idag

Dags att rycka upp sig igen.

Jag skriver på hemligheter och det får vara så, just nu, alltid, vem vet. Och jag har andra platser att placera tankar på; körkort, resor, vänner, arbete, drömmar. Och det får vara så. Just nu. Lev med tiden - sagt av karin burman. Lev med tiden. Ja. Jag tycker det var fint.

Jag har haft besök av Ahead (minus Klara) och vi har käkat bullar, sett en halv film (eller snarare en tredjedel) och TYVÄRR sett hollywoodfruar på begäran av Sandra. Det var en timmes tortyr. Men men, det var trevligt att umgås och imorgon skulle jag få hänga med och äta på kina. Mycket trevligt det också.

Och nu tänker jag läsa lite poesi och sedan somna.
Godnatt!



Skratt

Har pratat med karlskronatösen som pratade i fallsett och fick mig att skratta. Det där samtalet gjorde min helg :)
Nu ska jag varva ner och sedan gå och lägga mig tidigt och läsa.

Take care!

Godnatt

Jag säger ingenting men tänker desto mer.

Och så var vi där igen. Jag sitter vaken, med ögonlock tunga som bly och ingenting mer att tillföra natten. Alla ord som går att skriva är redan skrivna och bortgömda, arkiverade på hemliga platser där jag inte når dem. Där andra definitivt inte når dem. För det vore farligt, rätt och vågat. Och jag gör inte sånt.

Tröttheten har talat, högt och tydligt, så godnatt.

Tidlös, och det finns inget värre

Tiden kittlar alla gränser,
retfullt
och sedan plötsligt våldsamt.
Drar och vrider,
sliter och river,
krossar hela epoker
med sin hänsynslöshet och skoningslösa sekunder

som vägrar bli minuter.

Snälla skona mig

Ursäkta men jag bara måste.


Är det fler än jag som känner mig lite lätt illamående efter kvällens idol? Ja, idolerna var det inget fel på, nej det är snarare programmets inledande nummer Darin jag syftar på. Där kommer han, med sin mesiga röst och äckliga puppyeyes och gör en cover på Coldplays Viva la Vida. Nej, det är höjden av ironi. Att han bara någonstans inbillar sig att hans version ska låta något annat än patetisk och ynklig i jämförelse med originalet, är ju faktiskt helt ofattbart. Snälla nån, jag har hört den där låten live och det är mer eller mindre skrattretande att se honom försöka ta sig an låten. Håll dig till det du klarar av och ja, bara håll dig till det så slipper du skämma ut dig. Det där var bara att vanära allt vad musik heter. USCH säger jag bara. USCH!

Så, nu känns det lite bättre.

Bullbak

Ja igår bakades det bullar. Jag fick besök av Madeleine, Miranda och Karin och vi bakade typ de största bullarna någonsin. OCH VI KÖRDE MASSAGETÅG! Åh, så välbehövt, mycket välbehövt. Jag blir alltid lika glad av att folk vill komma till Vindeln. Så det var en väldigt mysig kväll med lite nostalgi och uppdateringar, och självklart mängder med bullar. Var det bara jag som hade ont i magen?








Jag drömde samma dröm inatt, igen. Alltid i olika versioner men med samma slut. Och så börjar jag vakna och är helt övertygad om att det har inträffat. Jag gillar inte sådana drömmar.



Saker att se framemot

* Snart bär det av till Göteborg och poesifestival! Och alla har verkligen läst reportaget i VK så jag har fått massa gratulationer = jättekul!

* I NOVEMBER ÅKER VI TILL KARLSKRONA OCH VÅR UNDERBARA JENNY!!!! Längtar enormt efter den där tjejen så det kommer bli bästa resan någonsin.

* Pengar. Snart borde pengarna rulla in på kontot efter jobbet på skolan.

* Att få göra bort det där förbannade körkortet. Jag kommer gråta av lycka när jag klarar det.

* Kanelbullens dag ska firas, eller hur?

* Min lunch i mikron som är klar att ätas, så det tänker jag göra nu.

Det går fort

Seg uppdatering jag vet. Under onsdagskvällen kom ännu ett storbesök från Umeå nämligen Karin. Vi käkade pizza, såg på tv och pratade ända in på småtimmar. Så det var ett mycket trevligt besök! Annars har den här veckan gått väldigt fort. Jag har jobbat mer eller mindre hela veckan på skolan och ja, på fredagen försvann både pedagogik och tålamod. Så kan det gå. Dock avslutades fredagen med en födelsedagsmiddag för Ingrid på Harrys! Och sedan for vi till Jennie och åt massa kladdkaka:) jättemysigt!

Här kommer lite bilder från igår och från en solig höstdag:










Jag gillar hösten. Och btw, Tim Neu är tillbaka i lurarna igen.